Nyheder 2019


KEYLOC

Nyheder 2019

21. september


Sikke en dejlig start på weekenden.
I dag har Stella (LP1 LP2 RBM RØM Keylocs Amazing Stella Nova (Lapinettes Daddy Cool & LP1 LP2 DKRLCH Daugaard Wonderful Clear Skye) været en tur i udstillingsringen, under dommer Carsten Birk og blev 2. vinder i åben klasse tæver og fik Ex med CK og følgende kritik: God størrelse og kondition, feminint hoved af prima længde, meget vel bårne ører, vel formede mørke øjne, god hals, fast ryg, vel båret hale, god hvælvende ribben, passende bredde i fronten, god vinklet, bevæger sig parallelt og frit, udmærket pels og temperament.
Tak til Nette og Winnie for en hyggelig dag
Og ikke mindst en kæmpe tak til Lene, som har passet Skye imens

Ja ja da jeg ville tage et nyt billede af Stella, her da vi kom hjem, var den fine Stella blevet lidt mere ligeglad og flyttede rundt på hendes ben, og her blev det så bagbenet Men jeg gad ikke forfølge positionen nok, så I må nøjes ;-)


4. august


Hold da op en dag, jeg kan jo slet ikke få armene ned.
I dag blev årets Sjællandsskue i Dansk Collie Klub afholdt og som altid kom en af Avalloc´s hvalpe over broen, sammen med ejer for, at deltage. Jeg er så taknemmelig over, at have chancen for, at følge denne skønne tæve, som minder så meget om min gamle Avalloc :-)
Både Skye og Stella skulle op i Åben klasse tæver, og da jeg jo ikke kan handle 2 hunde på en gang, fik jeg hjælp af min skønne veninde Lene Sørensen, som så smukt handlede Skye til at blive 3. vinder i åben klasse og endda med Velpræsenteret skrevet i kritikken :-)
Jeg var selv inde med Stella og jamen altså hun gik da lige hele vejen og ja hele hele vejen, blev først bedste tæve og så vandt hun over den bedste hanhund og så også også den bedte korthårs collie :-) Det var jo næsten farligt, at skulle køre hjem ;-)
Der kan ses en masse billeder på Facebook

29. juni


Jamen altså, sikke en skøn dag sammen med mine to vidunderlige collie piger, det i dag blev til 🙂
Vi var i dag oppe til Old English Sheepdog klubbens rally prøve i Kgs. Lyngby og først skulle jeg op med Skye i Champion klassen. Det var en superfed bane, som Ditte Wolsted havde bygget og skulle dømme og Skye var også vildt på inden vi skulle ind. Total kommunikation vi havde, men desværre så havde Skye i dag taget den indre atombombe med 😉 så det handlede om at holde ro på hende, samtidig med at have en fest. Men hvad det lykkedes mere eller mindre og vi endte da flot som dagens 3. Vinder med 89 point. Hun er bare så sjov at have på banen, for hun udfordre mig som hundefører 🍀❤️
Stella var også en tur i ringen og jeg havde jo valgt at lade hende blive i øvet klassen til vi fik lidt mere gang i hendes motor, som ikke lige havde tilsmilet rally det sidste år.
Men nu må vi vist hellere rykke op 😉 for hun vandt klassen med 97 point. Ja der var nogle ting, som stadig kan blive meget bedre, men det var en god følelse jeg havde af hende i ringen ❤️❤️
Elsker at mine hunde får hjulpet mig til at blive ved med at udvikle mig som hundefører. ❤️❤️❤️


25. maj


Sikke en helt igennem fantastik dag.
Jeg har nemlig haft muligheden for, at se to af mine B-drenge, som nu er blevet 5 måneder gamle og stor trives i deres nye hjem
Dansk Collie klub afholdte i dag udstilling ved Nyborg på Fyn og her var begge drenge oppe i Baby klassen og fik nedenstående kritikker:
Kalle (Keylocs Balance in time):
strong maskulin masculin with good bone and good size, well shaped head with parallel lines, good stop, correct bite, excellent ear set and carriage, well shaped eyes a bit large, moderate angulation in front, good behind, enough neck, top line not completely stabil at the moment, good spring of rib, moves well, excellent coat texture, lovely temperament
Med denne kritik blev han første vinder i klassen og blev BIM Baby

Boomer (Keylocs Boomerang of smiles) fik denne flotte kritik:
good size and bone, elegant well shaped head of good proportion, eyes a bit large, good body proportion, good angulation, strong topline, excellent coat texture, moves quite well a bit close behind, tail carried rather high,
Han blev 3. vinder i klassen

Så havde jeg også fornøjelsen af, at tage drengenes farfars bror Milton (Fornborgens Mister Milton) i ringen og det gik super godt, han blev nemlig 2. vinder i åben klasse hanner og endda med tildeling af CK (Champion kvalitet).

Til sidst havde jeg også Stella i ringen, men hende var dommeren ikke helt så vild med, så hund fik VG og nedenstående kritik, som dog er meget okay:
good size and bone, well proportioned head, well set and carried ears, good expression, a bit short in neck and body, good angulation in front, lacking behind, excellent spring of ribs, strong top line, good coat texture, moves well but could have more drive

Kæmpe tak til Lene for at være så sød, at passe Skye imens

Kæmpe tak til Helene, Olivia, Helén og Per-Åke, for en helt vidunderlig dag <3 og kæmpe tillykke med jeres vidunderlige hunde :-)
Se en masse billeder fra dagen på min Facebookside

11. maj


Fra i dag kan Stella også kalde sig Rally Øvet mester 🙂 godt nok ikke med noget prangende resultat, kun lige præcis 85 point og hold da op jeg måtte kæmpe for, at vi kunne komme i mål. Men lykkedes det gjorde det 🙂
Ligeledes skulle jeg nok nok også kæmpe for at få Skye igennem rally Champion banen og ja det kom vi da også med hele 78 point 😉
Skye er næsten højløbsk og har pt kun hanner i hovedet og ja dem var det mange af, på den store Roskilde udstilling 😉
Vi har helt sikkert en masse ting at arbejde med på begge tøser, men ellers ville det jo heller ikke være sjovt 🙂

4. maj


I dag har jeg haft Stella og Skye i hver sin lydighedsring. Stella skulle prøve kræfter med Collie klubbens brugsprøve, som er en blandning mellem LP2 og LP3, samt skudprøve.
Vi mistede desværre næseprøven (som hun aldrig har mistet før, og hun udførte også øvelsen til UG, men der kom lige et vindpust og så fik Stella taget den forkerte klods). Vi fik lavet lidt småfejl hist og pist også, som så gjorde at der var taget for mange point. Men skudprøven bestod vi da, endda med maks point 🙂
Der var plads til forbedring i dag, men alt i alt lavede hun nogle ting, som vi de sidste uger har kæmpe lidt med og i dag sad de lige i skabet 🙂
Skye har jeg stadig svært ved, at få armene ned over, hun er jo kommet i den svære rally Champion klasse og her kan man kæmpe om et super cert (der skal 3 til at blive super Champion), og dette kan man kun få ved, at man har fået min 97 point, samt at vinde klassen. Og det lykkedes i dag, med 98 point 🙂
Så nu er første super cert i hus 🙂
Og Skye arbejdede som en drøm, jeg er godt nok stolt af hende ❤️❤️❤️❤️

31. marts


Ja man kan ikke just sige, at en collie tæver der har fået hvalpe er kønne. Men det kommer faktisk bag på mange, hvor meget pels der ryger.

Når en tæve har været i løbetid, så fælder hun også det hele, efter ca 4 måneder, men over lidt flere uger, hvilket gør, at tæven ikke ser ligeså farlig ud.

Dette er Stella i dag, hun står lidt stejlt på forbenene (forbenet for langt fremme), men ellers så kan man da virkelig se, hvilken hund Stella er under pelsen ;-)

Det dejlige er, at om 2 måneder, så er det meste af pelsen groet sig langt igen :-)

Tak for billedet Nette Stormlund :-)

30. marts


Så kom dagen hvor Kalle - Keylocs Balance in time også flyttede. Han flytter hele vejen til Sverige og skal bo hos de dejligste mennesker og ikke mindst hans Farfars bror Milton, samt to katte. ❤️

26. marts


Tiden er virkelig fløjet afsted og jeg har ikke fået opdateret min hjemmeside. Dog bliver der opdateret en del på min "syntes godt om side" på Facebook.

Boomer og Winston er jo de eneste 2 der endnu er flyttet hjemmefra, Kalle går stadig her og glæder sig til, at flytte til hans nye svenske hjem på lørdag.

Winston har desværre, ligesom Stella gjorde, døjet noget med køresyge. Men jeg er så taknemmelig over, at Winstons vidunderlige ejere kæmper sig gennem det.

Boomer har også lidt køresyge, dog ikke så udtalt, som Winston. Også her bliver der arbejdet godt på, at skabe en masse gode oplevelser og her ser det ud til, at de snart er i mål.

Kalle har heldigvis intet af det, hvilket er rart, at han jo om lidt drager 8 timer op i Sverige, til hans nye hjem.

Jeg er utroligt stolt af dette kuld og det jeg ville opnå, ved at parre Stella med vidunderlige Brantastigs Dante, i daglig tale Delta, ser ud til, at have lykkes.

Alle 3 hvalpe er totalt upåvirket af livet omkring dem og de er venlige og utrolig imødekommende overfor alt og alle på deres vej.

Jeg kan kun glæde mig til, at de skal have foretaget sundhedsundersøgelser og mentalbeskrivelser om godt et års tid.


18. februar


For to dage siden flyttede skønne Keylocs Bends the eternity (Winston) også hjemmefra og til den mest hjertevarme famile.

Han er allerede faldet godt til og er allerede højt elsket.

Kan man ønske sig det bedre, som opdrætter - NEJ <3

08. februar


I går flyttede den første hvalp hjemmefra, nemlig Keylocs Boomerang of smiles (Boomer).

Og en opdrætter kan vist ikke få en bedre morgenbesked end:

En go nat. Sov helt igennem. Ingen uheld. Spiser drikker leger.

Og ydermere, at han er utrolig lærenem :-)

Se det er derfor det, at opdrætte er hele besværet værd <3

Om en uge flytter Keylocs Bends the eternity (Winston) og Keylocs Balance in time bliver her yderligere 7 uger, da han flytter til Sverige og der er jo en rabies vacine der skal overståes først.

Jeg har virkeligt nydt disse 3 drenge, de er en håndfuld af den anden verden, med total mod på livet og med en vild legelyst.

De er alle 3 utrolig sociale, hvilket også gør, at de gerne vil samarbejde en masse og det bliver udnyttet :-)


Glæder mig til, at følge dem i fremtiden og se dem vokse op.

01. februar


I dag var drengene en tur på fåre besøg, hos Camilla Runchel.

De viste alle ok hyrdeinstinkt, ikke det mest prængende, men dog alligevel velovervejet.

De fik ros for deres socialeadfærd <3

Tusind tak Camilla for endnu en gang, at tage dig tid til, at teste et hvalpekuld fra mig :-)


31. januar


Så oprandt eksamensdagen for hvalpenes øjenresultater og som håbet, er alle 3 drenge frie på øjnene 💕 Altså ingen anmærkninger 🙂

Alle drengene har 2 styks testikler 👍

Og som ekstra kiggede dyrlægen en ekstra gang på Boomerang of smiles operationssår og det ser også ud helt som det bør, stadig lidt arvævshævelse, men dette fortager sig løbende.

Han roste deres glade og imødekommende sind, som måske også lige skal siges, at de 3 herre selv gik ind på klinikken og de fik godt nok undersøgt hele rummet, samt venteværelset og ja også deres lufteareal ❤️ Tak for hjælpen med drengene Lene Pia Kallehave Sørensen 💕

Maria Godolakis giv far Delta et kæmpe tillykke kys ❤️

I morgen venter hvalpehyrdeinstinkttest, det er altid en fest for de små 🤪

Så nu mangler jeg bare at finde det helt rigtige drømmehjem til Balance in time. Jeg har måtte takke nej til mange, hvor mavefornemmelsen ikke var helt med af forskellige årsager. Men mon ikke hans drømmehjem findes derude også 🍀💕

30. januar


Keylocs Balance in time mangler stadig, at finde sit drømmehjem. Han er en utrolig fantatisk hvalp og faktisk blevet lige hvad jeg havde håbet i dette kuld. Han er samarbejdsvillig, nysgerrig, legesyg og selvsikker og så har han en fantastisk slukknap. Sidst nævnte er utrolig vigtig, når man gerne opdrætter arbejdshunde, da en hund jo ikke arbejder hele dagen og det derfor er vigtigt, at den kan slappe godt af, når den har fri. Og hånden på hjertet, havde han været en tæve, så var han blevet boende her <3


Hvis du vil hører mere om ham, så er du velkommen til at ringe eller skrive en mail :-)

20. januar


Kæmpe tillykke til A-tøserne med de 3 år :-)

Se mere om dette kuld ved, at klikke på billederne.

Keylocs A Perfect Diamond
Keylocs Amazing Stella Nova

16. januar


Det at opdrætte er ikke nogen nem sag, specielt ikke når man som mig lægger så mange følelser i mit opdræt. Jeg er meget hård ved mig selv og kun det bedste er godt nok og det vil sige, at jeg nemt slår mig selv oven i hovedet hvis noget går galt.

Da Stella fødte de 3 drenge, nåede Stella desværre, at være for hård ved den ene af hvalpenes navlestrenge. Jeg havde ellers haft peantang på, som jeg altid gør, men alligevel mente Stella da lige, at hun i et uopmærksom øjeblik fra mig (Stella havde lige født en død hvalp) at bide navlestrengen helt ned. Jeg har været meget opmærksom på dens navle fra første dag og dagligt noteret mig hvordan det gik. Desværre, så begyndte der af syne en brok frem, da hvalpen begyndte, at få fast føde.

Igennem de sidste to uger, er brokken bliver lidt større, men det jeg var mest bekymret over var, at den virkede tvedelt.

Jeg har igennem hele forløbet talt med dyrlæger, der egenligt har manet en brok på hvalp lidt i jorden. Men da jeg så havde besøg af et skønt menneske, der selv har opdrættet gennem mange år, udtrykte de samme bekymringer, kontaktede jeg en anden dyrlæge og her blev jeg efter mine beskrivelse anbefalet, at få hvalpen opereret.

Det blev han så i dag og godt jeg fik det gjort, for det viste sig, at selve navlehullet ikke havde kunne lukke som normalt, da der grundet Stella´s hårdhændet behandling var kommet en del arvæv, som sad meget skidt og havde lavet en væskeansamling under arvævet og derfor føltes den tvedelt.

Så godt jeg kom afsted og ydermere, så var dyrlægen på ingen måde i tvivl om, at der ikke var tale om en arvelig brok og det blev jeg glad for, at hører. Uheld kan ske for alle, men arvelige defekter, skulle man jo gerne holde sig langt fra.

Dernæst roste både dyrlægen og veterinærsygeplejskerne min lille hvalp, da han da bare var mega social og nysgerrig.

Nu venter så 8-10 dage, hvor hvalpen ikke må lege vildt og ikke må være alene med sine kuldsøskende. Så han er indlogeret i entreen, med egen seng og det hele og så kommer han til, at sove i et stofbur ved siden af min seng. Så jeg kan vogte over ham 24/7.


Men det klarer jeg nok også, det vigtigste er jo, at den hvalp er 110 % fit for fight til sit nye hjem og, at han ikke skulle få nogen former for mén af dette indgreb.

Men søvn glæder jeg mig nu godt nok til ;-)


10. januar


Så må man da ellers sige, at renlighedstræningen er startet på hvalpene. 4 1/2 uge gamle og fik sådan rigtigt lov til, at komme udenfor i går.

De var ude i lige under 4 min i går og det startede godt nok lavinen. 1 gang i går aftes ville de ud, her var det bare det nye der trak. Men i nat blev jeg vækket kl 3.43, af en hvalp der skreg meget fra stuen og jeg for op, og der sad Keylocs Balance in time ved lågen og ville ud. Jeg plejer altid at åbne diverse døre (2 x havedør, da de skal igennem udestuen), men her skyndte jeg mig, at åbne til hvalpegården og så ellers få åbnet døre. og ville så tilbage for at løfte hvalpene det sidste stykke. Men næ nej, her blev jeg skam næsten overhalet af Balance in time, der troligt fortsatte ud i mørket, med sin mor ved sin side, som tydeligt guidede ham ud på græsset i den den indhegnede hvalpegård. Og der lavede han så både det ene og det andet.

De to andre skulle lege på vejen, som så desværre endte i et lille uheld i udestuen, men det er jo hvad der sker. Men de tog også selv turen helt ud på græsset og tog også selv turen hele vejen ind igen.

Her er det bare så dejligt, at hvis man bare kalder "drengene" så har man en skare efter sig <3

Det bliver nogle ekstra hårde uger nu, når de allerede har fanget, at de hellere vil ud end at gøre indendørs, men omvendt så er rart i forhold til rengøring i hvalpegården i stuen.

Ja ja nattesøvn er jo også opreklameret ;-)

7. januar


Jeg prøver altid, at få taget så mange billeder som muligt, når der er hvalpe i huset.

Dels er det altid sjovt, at kigge tilbage på, men mest af alt er det super godt til lærdom. Når man efterhånden har taget en masse billeder i alle alderstrin, så begynder man mere og mere, at kunne forudsige kommende eksteriør.

Keylocs Balance in time og Keylocs Boomerang of smiles minder så meget om Stella og hendes familie. Hvor Keylocs Bends the eternity forventer jeg bliver noget mere klassisk og mere lig sin far. Om jeg får ret må tiden jo vise.


Husk der er et helt album af billeder på min kennelside på Facebook.

Keylocs Balance in time
Keylocs Balance in time
Keylocs Bends the eternity
Keylocs Boomerang of smiles
Keylocs Boomerang of smiles

02. januar


Vildt at der allerede er gået et år igen. Det forgange år har på mange områder været stille, da jeg syntes det mest af alt er gået med, at vente på løbetid og så igen drægtighed. Men når jeg sådan ser tilbage, så er der alligevel sket en del. 3 nye titler har mine to collie tøser erhvervet sig tilsammen.

Stella fik sig en Rally Begynder titel, samt en LP2 titel og Skye fik sit Rally Championat :-)

Stella har også fået 2 pinde i Rally øvet, så der er hun også kommet godt i gang.

Men alle disse anstrengelser har igen givet plads blandt Årets collier.


Skye blev Årets Rally Ekspert Collie 2018 (Nu har hun været Årets Rally Begynder collie 2014, Årets Rally Øvet collie 2017 og nu også i Ekspert ;-) )  og nr 3 i Rally Champion (dette giver ikke årets hund titel).

Stella blev Årets collie nr. 2 i LP2 (dette giver ikke årets hund titel).


Lige pt går tiden med, at se på de 3 drenge, der vokser med lyntes hast henne i hvalpegården :-) De er simpelthen en fornøjelse. I kan se en masse billeder på min Facebookside

af disse skønne drenge. Den ene mangler stadig det helt rigtige hjem, hvor man tager det som en selvfølge, at hunden skal HD og AD fotograferes når hunden er mellem 1 og 2 år, samt at den skal mentalbeskrives i samme alder. <3

Mine hvalpe er mine små guldklumper, så jeg vil hellere sige nej til forespørgsler hvis min mavefornemmelse ikke er helt med på ideen. Jeg ønsker at jeg kan have kontakt med mine hvalpe hele deres liv. Dog sidder jeg på ingen måde lårene af mine hvalpekøbere, men at ses på lidt gåture og diverse hyggedage er bare det bedste :-)

Men jeg elsker denne periode, hvor jeg har de små gående i hvalpegården her i stuen, så man kan følge med i alle de nye ting de oplever.

Så er deres hvalpe-hyrdeinstinkttest og deres øjenlysnings + vac + pas-dag bestilt (DKK har nemlig godkendt registreringen og hvalpenes navne er nu officielle, så derfra venter vi om nogle uger besøg af Chipperen) og så kom jeg også lige til, at bestille noget super godt og speciallavet træningslegetøj. Ja de skal jo intet mangle.

Så nu er der "bare" at fylde så meget i hvalpenes rygsæk som muligt igennem de næste uger :-)Respekter venligst copyright