Nyheder 2019

 

KEYLOC

Nyheder 2019

16. januar

 

Det at opdrætte er ikke nogen nem sag, specielt ikke når man som mig lægger så mange følelser i mit opdræt. Jeg er meget hård ved mig selv og kun det bedste er godt nok og det vil sige, at jeg nemt slår mig selv oven i hovedet hvis noget går galt.

Da Stella fødte de 3 drenge, nåede Stella desværre, at være for hård ved den ene af hvalpenes navlestrenge. Jeg havde ellers haft peantang på, som jeg altid gør, men alligevel mente Stella da lige, at hun i et uopmærksom øjeblik fra mig (Stella havde lige født en død hvalp) at bide navlestrengen helt ned. Jeg har været meget opmærksom på dens navle fra første dag og dagligt noteret mig hvordan det gik. Desværre, så begyndte der af syne en brok frem, da hvalpen begyndte, at få fast føde.

Igennem de sidste to uger, er brokken bliver lidt større, men det jeg var mest bekymret over var, at den virkede tvedelt.

Jeg har igennem hele forløbet talt med dyrlæger, der egenligt har manet en brok på hvalp lidt i jorden. Men da jeg så havde besøg af et skønt menneske, der selv har opdrættet gennem mange år, udtrykte de samme bekymringer, kontaktede jeg en anden dyrlæge og her blev jeg efter mine beskrivelse anbefalet, at få hvalpen opereret.

Det blev han så i dag og godt jeg fik det gjort, for det viste sig, at selve navlehullet ikke havde kunne lukke som normalt, da der grundet Stella´s hårdhændet behandling var kommet en del arvæv, som sad meget skidt og havde lavet en væskeansamling under arvævet og derfor føltes den tvedelt.

Så godt jeg kom afsted og ydermere, så var dyrlægen på ingen måde i tvivl om, at der ikke var tale om en arvelig brok og det blev jeg glad for, at hører. Uheld kan ske for alle, men arvelige defekter, skulle man jo gerne holde sig langt fra.

Dernæst roste både dyrlægen og veterinærsygeplejskerne min lille hvalp, da han da bare var mega social og nysgerrig.

Nu venter så 8-10 dage, hvor hvalpen ikke må lege vildt og ikke må være alene med sine kuldsøskende. Så han er indlogeret i entreen, med egen seng og det hele og så kommer han til, at sove i et stofbur ved siden af min seng. Så jeg kan vogte over ham 24/7.

 

Men det klarer jeg nok også, det vigtigste er jo, at den hvalp er 110 % fit for fight til sit nye hjem og, at han ikke skulle få nogen former for mén af dette indgreb.

Men søvn glæder jeg mig nu godt nok til ;-)

 

10. januar

 

Så må man da ellers sige, at renlighedstræningen er startet på hvalpene. 4 1/2 uge gamle og fik sådan rigtigt lov til, at komme udenfor i går.

De var ude i lige under 4 min i går og det startede godt nok lavinen. 1 gang i går aftes ville de ud, her var det bare det nye der trak. Men i nat blev jeg vækket kl 3.43, af en hvalp der skreg meget fra stuen og jeg for op, og der sad Keylocs Balance in time ved lågen og ville ud. Jeg plejer altid at åbne diverse døre (2 x havedør, da de skal igennem udestuen), men her skyndte jeg mig, at åbne til hvalpegården og så ellers få åbnet døre. og ville så tilbage for at løfte hvalpene det sidste stykke. Men næ nej, her blev jeg skam næsten overhalet af Balance in time, der troligt fortsatte ud i mørket, med sin mor ved sin side, som tydeligt guidede ham ud på græsset i den den indhegnede hvalpegård. Og der lavede han så både det ene og det andet.

De to andre skulle lege på vejen, som så desværre endte i et lille uheld i udestuen, men det er jo hvad der sker. Men de tog også selv turen helt ud på græsset og tog også selv turen hele vejen ind igen.

Her er det bare så dejligt, at hvis man bare kalder "drengene" så har man en skare efter sig <3

Det bliver nogle ekstra hårde uger nu, når de allerede har fanget, at de hellere vil ud end at gøre indendørs, men omvendt så er rart i forhold til rengøring i hvalpegården i stuen.

Ja ja nattesøvn er jo også opreklameret ;-)

7. januar

 

Jeg prøver altid, at få taget så mange billeder som muligt, når der er hvalpe i huset.

Dels er det altid sjovt, at kigge tilbage på, men mest af alt er det super godt til lærdom. Når man efterhånden har taget en masse billeder i alle alderstrin, så begynder man mere og mere, at kunne forudsige kommende eksteriør.

Keylocs Balance in time og Keylocs Boomerang of smiles minder så meget om Stella og hendes familie. Hvor Keylocs Bends the eternity forventer jeg bliver noget mere klassisk og mere lig sin far. Om jeg får ret må tiden jo vise.

 

Husk der er et helt album af billeder på min kennelside på Facebook.

02. januar

 

Vildt at der allerede er gået et år igen. Det forgange år har på mange områder været stille, da jeg syntes det mest af alt er gået med, at vente på løbetid og så igen drægtighed. Men når jeg sådan ser tilbage, så er der alligevel sket en del. 3 nye titler har mine to collie tøser erhvervet sig tilsammen.

Stella fik sig en Rally Begynder titel, samt en LP2 titel og Skye fik sit Rally Championat :-)

Stella har også fået 2 pinde i Rally øvet, så der er hun også kommet godt i gang.

Men alle disse anstrengelser har igen givet plads blandt Årets collier.

 

Skye blev Årets Rally Ekspert Collie 2018 (Nu har hun været Årets Rally Begynder collie 2014, Årets Rally Øvet collie 2017 og nu også i Ekspert ;-) ) og nr 3 i Rally Champion (dette giver ikke årets hund titel).

Stella blev Årets collie nr. 2 i LP2 (dette giver ikke årets hund titel).

 

Lige pt går tiden med, at se på de 3 drenge, der vokser med lyntes hast henne i hvalpegården :-) De er simpelthen en fornøjelse. I kan se en masse billeder på min Facebookside

af disse skønne drenge. Den ene mangler stadig det helt rigtige hjem, hvor man tager det som en selvfølge, at hunden skal HD og AD fotograferes når hunden er mellem 1 og 2 år, samt at den skal mentalbeskrives i samme alder. <3

Mine hvalpe er mine små guldklumper, så jeg vil hellere sige nej til forespørgsler hvis min mavefornemmelse ikke er helt med på ideen. Jeg ønsker at jeg kan have kontakt med mine hvalpe hele deres liv. Dog sidder jeg på ingen måde lårene af mine hvalpekøbere, men at ses på lidt gåture og diverse hyggedage er bare det bedste :-)

Men jeg elsker denne periode, hvor jeg har de små gående i hvalpegården her i stuen, så man kan følge med i alle de nye ting de oplever.

Så er deres hvalpe-hyrdeinstinkttest og deres øjenlysnings + vac + pas-dag bestilt (DKK har nemlig godkendt registreringen og hvalpenes navne er nu officielle, så derfra venter vi om nogle uger besøg af Chipperen) og så kom jeg også lige til, at bestille noget super godt og speciallavet træningslegetøj. Ja de skal jo intet mangle.

Så nu er der "bare" at fylde så meget i hvalpenes rygsæk som muligt igennem de næste uger :-)

 

 

Respekter venligst copyright