KEYLOC

Colliens pels


Mange får lettere sved på panden, når de ser en collie pels, men det er der faktisk ingen grund til.

De fleste collier har en sund naturlig pels, som ved regelmæssig vedligehold ikke kræver ret meget. Tag nu bare min han, som for eksempel har en meget almindelig collie pels.

Ham tager jeg i bad ca hver anden måned og det er her du bruger tiden.

Collien skal nemlig have rimelig underuld, samt stride dækhår.

Disse dækhår gør at badet tager noget tid, da det er svært at få hunden gennem våd. Her gør jeg altid det, inden jeg overhovedet kommer vand på hunden, at jeg fylder en kande med god shampoo og vand. Dette hælder jeg over hunden og masseger dette godt ind i pelsen. Herefter skyller man dette lag shampoo ud og prøver at komme helt ind i pelsen. Når pelsen så er helt våd, giver du hunden det endelige bad. Husk at komme godt i bund og brug god kvalitet shampoo og ikke mindst skyl shampooen grundigt ud. Jeg bruger aldrig balsam.

Herefter lader du hunden løbe lege i et par timer hvis du har tiden og lader den naturligt tørre en smule, men pas på den ikke bliver kold.

Så begynder det virkeligt hyggelige arbejde.

Nu skal du have børstet hunden helt i bund og have tørret den.

Jeg gør normalt det, at jeg først børster hunden i bunden. Dette gøres nemmest ved at du deler pelsen op i lag og så børste du hvert lag til du fuldt ud kan se al huden og at alle hår ligger lige væk fra kroppen. Pas på du ikke hiver i pelsen, da det jo gør ondt på hunden.

Specielle fokus steder, hvor du virkelig skal være sikker på at være kommet helt i bund, er haleroden, faner på lår, lysken, albuerne (og under albuerne), forbrystet (kraven) og bag ørene.

Det må endelig ikke side nogen filter tilbage, da dette kan efterlade våde områder, der kan give grobund for bakterier og give slemme sår.

Når hunden er børstet godt igennem overalt, tager du en blower/føntørre og tørre hunden godt igennem mens du børster den med en blødere børste.

Jo mere du har børste den igennem inden badet og lige efter, des mindre snevejr af hår.

Når mine hunde bliver badet, så får jeg også klippet poter og øre på dem, så de igen kan se fine ud.

Et sådan bad med det hele, tager ca 3-4 timer, så lad være med at stresse, men hyg dig i stedet med hunden og lad det blive nogle hygge timer og endelig ikke en straf.


I mellem badene bliver mine hunde overflade børste en til to gange om ugen. Dette er mest af alt for sikre at der ikke sider noget i pelsen, men også for at undgå eventuelle filtre.

Dette tager ca 5-6 min pr hund.


Så derfor mener jeg ikke at collien er en meget pelskrævende hund, men som alt andet så kan almen vedligehold jo være med til at undgå skader.


Selvfølgelig fælder collier jo også, dette sker for tæverne, ca 3-4 måneder efter løbetid, hvor de nogen gange smider både uld og dækhår på en gang. Så dette skal man altså ikke gå i panik over, da det er helt normalt og det gror ud igen.


Hannerne er lidt anderledes, de tager normalt et par småfældninger om året, nogle med mere fæld end andre gange. Dog når de smider unghunde frakken, så fælder de ligesom tæverne helt ned.


Her kan du se hvad jeg bruger af børster, kamme og sakse.

Kennel Keyloc
Marieanne Larsen
Sverigesvej 6 4270 Høng

Danmark
Mb: +45 26831590
Email: mail@keyloc.dk


Respekter venligst copyright