Avalloc

Født: 06.05.2009 Død: 09.06.2017


Farve: Tricolour


Højde: 58,5 cm


HD: A


AD: 0


Øjenlyst: Let CRD


MDR1: -/- (Afficeret)


Mentalbeskrevet: Ja


Far: 

UK CH Carostar C'Est La Vie


Mor:

LP1 RBM Nitopets Yasmina The Beauty


Far til 6 kuld - 19 hvalpe


Se flere billeder Avalloc på Facebook

Avalloc vidste hvad han ville...

Igennem min tid som lydighedstræner lærte jeg Lene Sørensen at kende og dermed også hendes to vidunderlige collier Vicky og Camelot.

Camelot som var søn af Vicky, blev hurtigt min nye træningspartner.

Jeg blev med det samme skudt i den hund, hvilket kom noget bag på mig da jeg altid har sværvet til en schæfer som træningshund.

Det blev mit møde med collien og jeg var solgt. Deres temperament og ikke mindst udseende er lige mig.

Camelot og jeg trænede lydighed i lidt over et år, da Lene sagde at hun planlagde hvalpe på Vicky igen.

Jeg var noget tilbageholdene da det var et stort skridt at skulle have egen hund, men alligevel kunne jeg ikke sige nej.

Jeg havde dog nogle krav, som skulle overholdes hvis jeg endelig ville sige ja til en hund.

Det skulle være en hanhund, tricollour, have fuld hvid krave og ikke mindst være den første fødte.

Mange krav....... :-) (lidt for at sige, at jeg nok ikke var helt klar til at få hund).

Jeg skulle have været med til fødslen, men da der efter 3 dage og nætter stadig ikke var kommet nogen hvalpe, var jeg nødt til at køre på arbejde.

Jeg var kun nået halvvejs igennem arbejdsdagen, da Lene sms'ede at nu var min hund ankommet.

Hanhund, tricollour, godt nok kun halv hvid krave, men han var den første fødte. 

Jeg skyndte mig hjem til Lene, hvor jeg var med til resten af kuldets ankomst.

Ingen tvivl, det var min hund der var kommet, men ville var dog stadig lidt forbeholden, da jeg ville vente og se hvad hvalpetesten sagde. Denne viste sig at det var den rigtige hund for mig, egenrådig, men med stor tillid og samarbejdsvilje. Og så skulle alt det skønne legetøj bare dø :-)

Og ja så var der vist ikke flere undskyldninger, jeg skulle have hund.

Da Avalloc var 8 uger og 2 dage startede min sommerferie og mit nye liv som hundeejer :-)

Da jeg fik den dejlige hvalp hjem, startede træningen allerede 2 dage efter. Her gik vi i gang med alenehjemme-træningen.

Da jeg igennem min tid som hundetræner vidste hvor meget det betød at man startede tidligt med at introducere en hund for nye ting, startede Avallocs miljøtræning allerede som 9 uger. Han fik både set tog, busser, andre dyr af alle afskygninger og alle mulige typer forhindringer, som gulve, skydedøre og larmende ting. Alt dette tog han altid i stiv pote og hvis det endligt blev lidt for meget, jamen så søgte han min focus og så gjorde vi det sammen.

Han lærte i en tidlig alder at alt hvad man er lidt bange for, det skulle man rører ved. Jeg lærte ham hertil at touch med næsen på den genstand han ikke var glad for. 

Avalloc voksede op og blev en dejlig stabil hanhund, der vidste hvad han ville og ikke ville. Han var meget retfærdighedskrævende og ville ikke have ballade i sin flok.

Men når det så er sagt, så var han den kærligste hund, der gjorde alt for at hjælpe omkring sig, både om det galdt mennesker eller andre hunde.

Avalloc måtte desværre aflives i en al for ung alder, han nåede kun, at blive 8 år.

Han havde skrantet i noget tid, han havde jo haft en skade med bylder i en bagpote, da han var 5 år. Dette kostede noget aflastningsskade i den modsatte bagben.

Men april måned begyndte han med slem dårlig mave, ofte næsten vand. Appetitten fejlede intet og generelt var han også glad. Han begyndte dog mere og mere, at vrisse af mine andre hunde, hvilket han aldrig havde gjort før.

Han var forbi dyrlægen og blevet testet, men hvor intet viste andet end mulig foderallergi. Det er jo ikke noget videre svar på noget. Men der blev skiftet foder på ham og han kom i stærk penicillin kur. Men lige lidt hjalp det og da kuren var over, og maven stadig var meget dårlig, så blev jeg virkelig i tvivl. Han begyndte også mere og mere på turene, at miste koordineringen af benene.

Jeg tog til en anden dyrlæge og fik talt tingene godt igennem og viste her alle de ting der var blevet testet. Imens vi stod og talte stillede Avalloc sig op på deres vægt (det plejer at give godbidder) og da han så skulle ned igen (5 cm) skvattede han og landede lige ned på håndryggen af forbenet, samme stunt, som på gåturene.

Dyrlægen sagde med det samme, at hun ikke troede på foderallergi, men at min lille dreng havde fået mulig betændelse på nervebanerne. Det talte vi noget videre om, og da hun hørte, at Avalloc havde haft de bylder i bagpoten, som jo faktisk var brudt ud igen 1 år efter første gang, hvor vi var flere der talte om, at det var underligt, samme pote og nøjagtigt samme forløb. Dyrlægen mistænker så mere, at der kunne ligge noget og ulme fra en sådan byld og være gået i nervebanerne.

Den eneste måde at tjekke dette er ved en CT scanning. Avalloc er som min eneste hund ikke længere forsikret og derfor måtte jeg sande, at dette kunne jeg ikke tilbyde. Og ydermere så er en kur til at fjerne betændelse i nervebanerne slet ikke sikker, altså der var chance for, at det slet ikke virkede.

Det ville jeg altså ikke udsætte min elskede hanhund for.


Savnet af dig gør ondt, men du vil altid være i mit hjerte <3

Avalloc nåede at blive far til 19 hvalpe


Kennel Daugaard 07.10.2015:

Mor til kuldet var Daugaard Vonderful Amy
(1 tæve)

Kennel Daugaard 28.12.2014:

Mor til kuldet var Sungrace Understanding Ussie
(2 Tricollour tæver og 3 Blue Merle Tæver. Desværre ville skæbnen ikke at alle skulle klare den første uge, så vi mistede desværre 4 små. Men den ene tricollour tæve klarede skærene i super stil)

Kennel Daugaard 23.05.2014:

Mor til kuldet var Sungrace Understanding Ussie
(2 Tricollour tæver, 1 Blue Merle Tæve og 2 Blue Merle hanner. Desværre ville skæbnen ikke at alle skulle klare den første uge, så vi mistede desværre 4 små. Men den ene tricollour tæve klarede skærene i super stil)

Privat opdrætter Tina Thorsing 07.05.2013:

Mor til kuldet var Alsilina's Canis Minor Bodil
(2 tæver og 4 hanner, alle Tricolour)

Kennel Daugaard 11.04.2013:

Mor til kuldet var Nitopets Joy Full Jilly
(2 tæver og 4 hanner, alle zoble)


Kennel Malofti 13.04.2012:

Mor til kuldet var Malofti Alaika Sweet Diamond
(2 tæver og 2 hanner, alle zoble)

Avalloc´s diverse lydighedsresultater

Lydighed: LP1 LP2 BRGPR RBM RØM DKRLCH

Bestået FP1


Lydighed andet:

Årets Rally ekspert collie 2012 nr. 2

Årets Rally Øvede collie 2011

Årets Rally Begynder collie 2011 nr. 2

Avalloc´s udstillingsresultater

3 x CK

1 x Cert

1 x BIM

1 x Bedste Tricolour

1 x Bedste Privatejede

Avalloc´s Hyrdeegenskaber