Nyheder 2020


KEYLOC

Nyheder 2020

11. august


I går og i dag har jeg været så heldig, at min lille hundehvalp Kalle (Keylocs Balance in time) drog ned fra det høje nord (Sverige) og besøgte kennelmor.
Det er virkeligt et privilegie, at få lov at se sine hvalpe så meget. Men for mig også vigtigt, da jeg altid gerne vil sikre mig, at det opdræt jeg laver også bliver som jeg forventer og hvis ikke, hvordan skal jeg så sætte kriterierne til næste kuld.
Kalle´s ejer havde bestilt Fri ved fod kursus, så det fik vi nørdet godt igennem og hvor jeg dog elsker at se på en hund, der bare forguder sin ejer <3
Jeg takker mange gange Helén og Åke for at tage turen til Danmark <3

02. august


I dag deltog jeg med Joy (Lapinette's Jazz ´n Joy), nu 7 måneder gammel, til Dansk Collie klubs dobbelt udstilling i Nyborg.

På første udstilling var det under Tomas Rohlin som dommer og han gav Joy denne fine kritik med på vejen:
7 måneder, feminin, udm længde på hoved, tilstrækkelig underkæbe, skal markere stoppet mere, mørke øjne, velplacerede og båret ører velproportioneret, gode bentammer, tiltrækkeligt brystkasse, god hale, kulsort skinnende pels, bevæger sig udm for alderen som en rigtig hyrdehund, skal have tid til at få mere masse, udm temp.
Tomas tildelte Joy Særdeles lovende og at hun skulle blive klassens 3. vinder.

På næste udstilling var det Morten Matthes der dømte og han havde lige så fine ord til Joy:
7 mdr gammel, god størrelse, er på dagen lidt høj på sine ben, men er helt klart i udvikling, prima feminint hoved, god hals, stærk ryg, lidt længere lænd ønskeligt, god krops volumen, velvinklet fremme, en anelse knapt vinklet bag, passende benstammer, god korrekt pels,. for alderen, bevæger sig meget stabilt og flydende for alderen
Han gav ligeledes Joy Særdeles lovende og denne gang blev hun klassen 2. vinder, kun slået af sin egen smukke søster Jayme.

Jeg er meget stolt af Joy, hun har ikke set skyggen af ringtræning og alligevel går hun med ind i ringen, som om hun har prøvet denne sport mange gange før.
Hun er som altid vildt fed at arbejde med og er næsten som smør i ens hænder.

Elsker den lille sorte diamant

29. juli


I går var Skye og Joy inviteret med på en kennel udfulgt af Joy´s kennel.
Turen gik til Jesper Odgaard Sørensen på Fyn, som er hyrde og hyrder på højt niveau.
Det var en utrolig hyggelig dag. Joy nødt selvfølgelig at se både kennelmor og nogle af hendes kuldsøskende, samt andre Lapinetter.

Ydermere så fandt Joy ideen i at hyrde og jeg fik endda opfordring på at jeg sagtens, hvis jeg ønskede det, kunne få en god hyrdehund ud af hende (der er jo også kunkurrencer i den sport).
Det var utroligt dejligt at have Skye med i byen også. Hun har ikke hyrdet siden hun var to år og her gik det af og til lidt op i hat og briller. Men idag fik Jesper mig til at forstå hvordan jeg skulle gebærde mig og vupti, så havde jeg da lige en hund der forstod, at hun kun behøvedes et lille pres på dyrene og ikke jagte dem rundt.
Super fed dag, der virkelig giver energi til krop og sjæl :-)
I kan se videoer på Facebook eller på Skye og Joy´s egne sider.

08. juni


I dag har jeg været på tur sammen med Bommer (Keylocs Boomerang of smiles) og hans skønne ejer Helene.
Jeg elsker at se mine hvalpe og heldigvis lader det til at de også elsker at se kennelmor igen <3


11. maj


I dag kom Boomer´s sundhedsresultater og man kan kun blive glad, Fri på hele linien.
HD: A
AD: 0
OCD: Fri
Jeg er så taknemmelig over at have de bedste hvalpekøbere <3

17. april


Så kom det første hofteresultat ind på B-drengen, nemlig på Kalle Keylocs Balance in time.
De flotteste A hofter og ingen bemærkninger på albuerne.
Jeg er en stolt og taknemmelig opdrætter :-)

16. april


For 13 dage siden fik jeg Skye stereliseret, da hun var gået 11 dage over i løbetiden.
Jeg var inde hos fertilitetsdyrlæge Nina Engelbrecht Diers ved Ølbys Dyrehospital og få Skye scannet en uge efter hvor løbetiden burde være stoppet og vi her var livmoderen kun en anelse forstørret, men dette passede dog med den ikke endnu afsluttet løbetid.
Dog med Skye´s alder taget i betragtning så besluttede vi at det var bedst at få revet motoren ud. Normalt venter man med at sterelisere til efter 2 måneder efter endt løbetid, men begge vores mavefornemmelser var til at den skulle ud hurtigst muligt, hvilket den så blev 4 dage efter.
Dette viste sig at være den rigtige beslutning, da der var cyster på æggestokkene og forstadiet til betændelse, væske, i livmoderen.
Skye er en livlig vovse og har godt nok været svær at holde i ro og ydermere også da jeg jo havde en hvalp i huset. De første dage trodte de dejligste veninder dog ind, så Joy kom 3 dage ind til hendes oprætter og Stella kom ned til hendes farbror. Og begge havde eftersigende kæmpe feste :-)
Jeg er dybt taknemmelig over denne store hjælp, som både kunne give mig ro om at kun have fokus på Skye, men ikke mindst at få holdt hende mere i ro.
I går var vi så til kontrol og det hele så super ud, så nu er det "bare" at holde hende i ro i 10 dage mere, så må vi komme rigtigt ud og danse igen :-)

Nu kommer så tiden hvor Skye måske begynder at få en mere strid pels, grundet stoppet i hormonerne, men det må man tage med, til gengæld får hun ikke livmoderbetændelse igen.

På billedet ses Skye dagen efter operationen.


11. april


Så har Kalle KeylocsBalanceintime været en tur i tivoli, nemlig til en mentalbeskrivelse.
Og han klarede det jo meget fint og jeps som forventet med ingen reaktion på skud (tænker den dreng har ukrudt i ørene 😂)
Tusind tak for at I Helén Eimar og Per-Åke Bagge har fået Kalle mentalbeskrevet, det betyder utroligt meget for mig og min vision i mit opdræt. Tak ❤️

23. marts


Nu har Joy snart boet her en hel måned og det er jo gået langt bedre end jeg overhovedet havde turde håbe på. Både Stella og Skye var vilde med Joy fra første sekund og den glæde er på ingen måde aftaget. Men hold nu op de 3 tøser leger vildt, som i VIIIIILDT. Gid nogen andre havde den energi ;-)

20. februar


Så er den mest vidunderlige colliehvalp flyttet hjem til os. Lapinette’s Jazz ‘n Joy (Joy) er en søster til min Stella, begge med samme far nemlig Lapniette’s Daddy Cool (Bobby) og hendes mor BPB LP1
Pia vom Bopparder Hamm (Prima) er en suveræn sportscollie fra Tyskland.
Joy og hele hendes kuld er som jeg aldrig har set collier før. Mine egne opdrættede super fede hvalpe har været super stærke, men disse topper dem i hvor sociale de er, hvor miljøstærke de er og ikke mindst hvor fede deres slukknap og ja så er de de vildeste putterøve ❤️
Den forventelige sundhed er også i top her.

Glæder mig meget til at se hvad fremtiden med Joy gemmer på <3

20. januar


I dag fylder mine skønne piger fra mit første collie kuld 4 år
Kennelmor ønsker Mindi og Stella et kæmpe tillykke

Mindi og Stella er efter Far: Lapinettes Daddy Cool og Mor: LP1 LP2 DKRLCH Daugaards Wonderful Clear Skye

16. januar


I dag har Kalle (Keylocs Balance in Time Far: Brantastigs Dante Mor: LP1 LP2 RBM RØM Keylocs Amazing Stella Nova) været til voksen øjenlysning og igen uden anmærkninger 😁
Kæmpe tillykke til Kalle’s slaver Helén Eimar og Per-Åke Bagge ❤️ og igen tak for de vidunderlige hundeejere som I er <3
Kalle bor i Sverige og her er det fast kutyme, at alle collier bliver voksen øjenlyst. Der er nemlig nogle øjensygdomme som man ikke kan se når hvalpene er helt små.

Kennel Keyloc
Marieanne Larsen
Sverigesvej 6 4270 Høng

Danmark
Mb: +45 26831590
Email: mail@keyloc.dk


Respekter venligst copyright