Nyheder 2019

13. december


Nu er året ved at rinde ud og så er det altid sjovt med et tilbageblik. Jeg syntes faktisk ikke jeg har opnået særligt meget i år, men nedenstående viser vist lidt anderledes ;-)


Januar/Februar: Stella havde hvalpe <3 De skønneste drenge sammen med Brantastigs Dante <3

Februar/Marts: Havde stadig Kalle boende, da han jo tog turen til til Sverige og har i dag det dejligste hjem.

Så begyndte konkurrence sæsonen og Stella nåede både i maj og i oktober at afprøve Collie klubben Brugsprøve, men denne titel skulle hun ikke have, begge prøver var der ting der ikke spillede og ved prøven i oktober havde hun en lille reaktion på skud.

I juni var hun en tur til Kiropraktor dyrlæge, hvor det viste sig at være en forvredet ryghvirvel. Den blev sat på plads og det gav virkelig hopla Stella tilbage. Den præcise årsag til, at den ryghvirvel var blevet forvredet vides ikke, men forventes at skyldes hvalpene lå meget højt i drægtigheden og at Stella generelt ikke kan finde ud af, at holde sig i ro. Hun leger til tider alt for vildt.

Men desværre så blev Stella overfaldet i en position hvor hun fik forvredet ryghvirvlen plus en ekstra på begge sider igen lige inden vi skulle til prøven i oktober og set tilbage skulle jeg have fanget det, og det kan jeg kun slå mig selv oven i hovedet nu.

Stella kom igen forbi dyrlægen og blev fikset på ny og er nu tilbage som en unghund på speed :-)

Det er kun blevet til 1 titel i år, nemlig Stella Rally øvet mester, men tilgengæld, har Stella ydermere være 2 gange i ekspert klassen hvor hun har scoret sig to Cert'er, så mon ikke vi kan byde velkommen til 3. generations Dansk Rally Champion til næste år :-)

Skye, åh ja min lille bjergged med en energi som en atombombe på speed, har nåede jo at blive Dansk Rally Champion i 2018 og har i 2019 været oppe 6 gange i champion klassen og vundet 2 gange og har derved 2 Rally Super Cert'er, så håber at lykken tilsmiler os, så hun kan få det sidste super cert i 2020 og derved blive Dansk Rally Super Champion.

Så en spændende fremtid, hvor jeg også håber at Stella kan komme op i sin første LP3. Vi har stadig nogle øvelser der ikke just sidder i skabet endnu, men hvis vi er heldige, så kunne efteråret byde på en prøve i denne klasse.

I starten af 2020 håber jeg meget at byde på et nyt medlem i min hundefamilie, men meget mere om dette tættere på ;-)


Tusind tak til alle de mennesker der hver dag følger med på denne side og ikke mindst alle de vidunderlige mennesker som bare gør mit hundeliv så fornøjeligt <3


Kennel Keyloc ønsker jer alle en glædelig jul, samt et lykkebringende nytår :-)


11. december


I dag ønsker vi tillykke til B-drengene, som i dag har klaret sig igennem sit første år ❤️❤️❤️❤️
Drengene er efter Far: Brantastigs Dante og Mor: LP1 LP2 RBM RØM Keylocs Amazing Stella Nova


16. november


Tøserne og jeg var til rallyprøve i Herringløse, hvor Paul Lysholdt havde lavet de fedeste rallybaner.
Stella var oppe i ekspert klassen og vi havde lavet en fast strategi, da vi nemlig helt har ændret træningsstrategi, men endnu ikke er trænet nok til at kunne holde en hel bane. Så jeg havde aftalt med mig selv, at stod hun bare lidt af så ville jeg gå ud og lave vores nye afslutning. Men hold da op hvor vores nye træning har båret frugt, det er langt endnu, men men vi gik det smukkeste med fuld fokus og super sansende og endte med alle pointene intakte, og endda som første vinder af klassen. Dette er så Stella’s 2. Cert, så mon ikke vi får fanget det sidste cert næste år 😉
Så skulle Skye en tur i Champion klassen og sikke en energi hun havde. Det var som en atombombe på speed. Så jeg vidste at der ikke måtte være for meget fart på og det overholdte jeg og vi endte på 99 point og dæleme om vi ikke også vandt klassen og fik det 2. Supercert. Så lad os håbe at hun også kan nappe det sidste næste år. Kunne da være fedt med en super Champion 🍀❤️
Men mest af alt så skal vores trænings strategi forfølges endnu mere. For hvis jeg kan få dette på få måneder, så er der håb for fremtiden.
Skylder måske også at sige at Stella’s ryg igen har det godt og det sås tydeligt

15. oktober


I dag har Stella været til kontrol med ryggen og ja jeg må nok hellere lige spole 3 uger tilbage.

Efter sidste behandling var Stella blevet som en unghund igen, hvor hun ikke veg fra noget og var i fuld hopla. Så passe jeg en ellers sød vovse, som så desværre nåede at flyve i hovedet på Stella og fik mast hende op ad en dør og hundegitter, uden at Stella forsvarede sig selv. Jeg var der indenfor et splitsekund og fik fjernet hunden. Da jeg passe denne hunde nogle dage ekstra og herefter var til prøve, som jeg også har skrevet om, gik lidt op i hat og briller hvor hun blandt andet reagerede på skud, som hun ellers aldrig gør, så begyndte jeg at tænke meget på om hun havde fået slået sig ved sammenstødet. Og det må man sige at efter dagens behandling, at ja det havde hun. Vi var næsten tilbage til udgangs punktet, dog havde ryghvirvlen taget et par venner med i en lille drejning og så var der et par andre spændinger.

Men heldigvis at jeg har fundet en super dyrlæge i Stina Aarup Hansen, som kan få Stella på rette kurs igen. Dette er jeg godt nok taknemmelig over <3

Nu kommer det næste så. Jeg havde håbet lidt på, at Stella måske på sigt skulle have sig et kuld til, hvilket jeg dog i forvejen har været meget i tvivl om, men nu ser dette ikke ud til, at være en mulighed, i al fald ikke hvis det ikke kan rettes helt op. Stella ville som Stina sagde godt kunne bærer en drægtighed, men det ville måske gøre ryggen endnu dårligere og det satser jeg ikke min bedste ven på. Nu ser vi dog tiden an og tager nogle behandlinger endnu og krydser alt, men ellers har jeg livsforsikring på hende, dog kræver denne at jeg lægger en avlspære på hende og ja det vil for mange nok sig mærkeligt ud. men da dette jo intet har med arvelighed at gøre, har jeg altså ingen bekymringer.

Min elskede hund har fået sig en skade, sikkert af for vild leg med hendes mor og ja skader sker. Det er bare hårdt at være midt i. Så håber at på sigt, at Stina kan udrette flere mirakler, så der måske kunne komme nogle flere Stella børn ellers nøjes jeg med dem hun allerede så smukt har lavet <3

06. oktober


I går var mig og tøserne afsted til Collie klubbens officielle LP/Rally og Brugsprøve.

Jeg var selv medarrangør, så tidligt op, så telte, ringbånd og diverse kunne være klar inden alle de skønne mennsker kom.
Stella skulle prøve endnu en tur i Brugsprøven og her startede hendes første øvelse med fælles sit, med dæk afslutning. Her sittede hun flot tiden ud, men så reagerede hun på, at prøvelederen stod bagved under dækkommandoen, så den skulle lige have en ekstra inden hun kom ned. Da hun skulle op i plads, blev det til en mere hængende plads og ikke en ret en.
Så her er der noget der skal arbejdes på.
Så skulle alle LP3érne lige igennem deres prøver og så skulle Stella igang med hendes. 2. øvelse Fri ved fod: Hendes skridt øvelser er blevet meget bedre, det samme er hendes starter. Men hun er blevet usikker i følget på den lange bane og stopper lidt op under de lange strejk. Så her skal jeg virkelig have sat ind.
3. øvelse Apport spring: Her har vi arbejdet meget på glæden ved apporten og det var mit hoved fokus. og den del var i hus og husk nuppede smukt apporten, men glemte så lige springet og ja det kom min store kæft da lige til at kommentere på og det kostede jo så de sidste point i den øvelse, hovsa ;-)
4. øvelse Positioner under gang: Denne øvelse har vi terpet og en for mig sikker øvelse. Men her ved jeg virkelig ikke hvad der gik galt, men hun hang i følget og missede 2. position som i dette tilfælde var dæk. Så den er tilbage på tegnebrættet sammen men Fri ved fod. Jeg må gøre noget galt i det følge til konkurrencer, som jeg ikke gør til træning.
5. øvelse Fremsending/Fjernafdækning/ Indkald: var også en af vores sikre øvelser, men ja her skal jeg vist bare være glad for, at jeg (som vi har leget meget ind) fik fuld galop ind i feltet, men så gik det lidt i kage. Stå indtog hun flot, men ned dæk endte først i en sit som så måtte dirrigeres videre ned i en dæk. Og ja så mente hun altså ikke at hun skulle vente på at jeg kaldte under indkaldet. Men jeg nåede faktisk at kalde inden at hun var nået op til mig. Og jeg nåede lige at tænke, wow der var hun hurtigt og mega flot indtag af pladsen og flot afslutning, men så begyndte jeg at tænke, at det vist også var for hurtigt og rigtigt nok, der havde hun vist ild i røven ;-)
6. øvelse Stillingeskift: Ja her får hun rykket både lidt frem og lidt til siden, og så mente hun at der manglede en stå.
7. øvelse Næseprøven: Hendes 100 % øvelse, som hun kun en gang har fejlet, men her fik vi en lille tyggen og en lille skæv plads.
8. øvelse Frygtløshed for skud: Dette er en øvelse der først udføres sidst på dagen, da alle andre ekvipager skal være færdige. Stella har aldrig reageret på skud og har 1 på mentalbeskrivelsen og da hun tog brugsprøven i foråret, fik hun også maks point. Men sådan skulle det ikke gå, hun reagerede på begge skud og mest på skud nummer to. Hun kom hurtigt ind på plads igen på min kommando. Hun bestod skudprøven, men med lavere point. Men øv at se, at hun reagerede, hun havde en uheldig oplevelse i starten af ugen, samt at have en let stressende uge, men det er også hvad jeg kan forklarer det med. Men sandheden ses jo ofte i stressede sitiuationer.
Så hun må jeg have en snært af skudræd i sig siden dette sker.
Helhedsindtryk skrevet af dommeren: Roligt og rutineret førerarbejde. Manglede lidt præcision i nogle øvelser, men godt harmonisk par. På gensyn :-)

Så det blev igen lige til point under titelgivning. Ja ja vi har da noget at arbejde på og det er jo også kun godt :-)
Man kæmper ikke altid hvis ting bare kommer for givet.

Tag bare Skye, som jo blev så bange den gang hun fik stød og det kostede os 2 år hvor vi næsten intet kunne sammen. Hun var bange for mig i flere øvelser og hun var på et tidspunkt faktisk sat til salg, da jeg var så ked af, at hun jo ikke skulle bo hos en der gjorde hende bange. (Det var en dug til en prøve hun fik stød af). Men i dag er jeg så glad for, at ingen meldte sig, for hold nu op en fest vi har os. Vi fik kæmpet os igennem og i dag er hun en så sjov hund at arbejde med. Det viste sig også da vi tog en tur i rally champion banen og ja ja det endte med 82 point, men hun var total på og da dommeren havde taget næsten alle Skye´s atombombe øvelser med, så var det dømt til at blive sjovt :-)

Efter dagen var omme skulle alt jo skilles ad og sættes i bilerne igen og da jeg landede hjemme var jeg godt nok brugt.
Nu går vi mere eller mindre på vinterferie og så går vi igang med en masse små træningspas hjemme og så ellers bare en masse lange ture. Alle har vist godt af en pause nu.

22. september


I dag var Stella (LP1 LP2 RBM RØM Keylocs Amazing Stella Nova (Lapinettes Daddy Cool og LP1 LP2 DKRLCH Daugaard Wonderful Clear Skye)) også lige en tur i Rally ringen og her må jeg sige, at det gik bedre end jeg havde turde håbe på. Det endte nemlig med at hun fik sit første Rally Certifikat med 96 point 💪💪💪 Det var anden gang i denne klasse, men sidste gang gik det jo så skidt, at jeg trak hende efter 4. skilt, da Stella ikke slet ikke var med på i dagen. I dag skulle hun til at slukke nogle gange, men hun var nem at hive op igen og gik så igen nogle skilte i flot stil.
Skye (LP1 LP2 DKRLCH Daugaard Wonderful Clear Skye (LP1 LP2 BRGPR DKRLCH Avalloc og Nitopets Joyful Jilly)) var inde og prøve en tur i Champion banen og her havde vi nogle kiksere, men hendes glæde er godt nok flyttet ind og kæft det er fedt og hun endte med 91 point 💪❤️

21. september


Sikke en dejlig start på weekenden.
I dag har Stella (LP1 LP2 RBM RØM Keylocs Amazing Stella Nova (Lapinettes Daddy Cool & LP1 LP2 DKRLCH Daugaard Wonderful Clear Skye) været en tur i udstillingsringen, under dommer Carsten Birk og blev 2. vinder i åben klasse tæver og fik Ex med CK og følgende kritik: God størrelse og kondition, feminint hoved af prima længde, meget vel bårne ører, vel formede mørke øjne, god hals, fast ryg, vel båret hale, god hvælvende ribben, passende bredde i fronten, god vinklet, bevæger sig parallelt og frit, udmærket pels og temperament.
Tak til Nette og Winnie for en hyggelig dag
Og ikke mindst en kæmpe tak til Lene, som har passet Skye imens

Ja ja da jeg ville tage et nyt billede af Stella, her da vi kom hjem, var den fine Stella blevet lidt mere ligeglad og flyttede rundt på hendes ben, og her blev det så bagbenet Men jeg gad ikke forfølge positionen nok, så I må nøjes ;-)


4. august


Hold da op en dag, jeg kan jo slet ikke få armene ned.
I dag blev årets Sjællandsskue i Dansk Collie Klub afholdt og som altid kom en af Avalloc´s hvalpe over broen, sammen med ejer for, at deltage. Jeg er så taknemmelig over, at have chancen for, at følge denne skønne tæve, som minder så meget om min gamle Avalloc :-)
Både Skye og Stella skulle op i Åben klasse tæver, og da jeg jo ikke kan handle 2 hunde på en gang, fik jeg hjælp af min skønne veninde Lene Sørensen, som så smukt handlede Skye til at blive 3. vinder i åben klasse og endda med Velpræsenteret skrevet i kritikken :-)
Jeg var selv inde med Stella og jamen altså hun gik da lige hele vejen og ja hele hele vejen, blev først bedste tæve og så vandt hun over den bedste hanhund og så også også den bedte korthårs collie :-) Det var jo næsten farligt, at skulle køre hjem ;-)
Der kan ses en masse billeder på Facebook

29. juni


Jamen altså, sikke en skøn dag sammen med mine to vidunderlige collie piger, det i dag blev til 🙂
Vi var i dag oppe til Old English Sheepdog klubbens rally prøve i Kgs. Lyngby og først skulle jeg op med Skye i Champion klassen. Det var en superfed bane, som Ditte Wolsted havde bygget og skulle dømme og Skye var også vildt på inden vi skulle ind. Total kommunikation vi havde, men desværre så havde Skye i dag taget den indre atombombe med 😉 så det handlede om at holde ro på hende, samtidig med at have en fest. Men hvad det lykkedes mere eller mindre og vi endte da flot som dagens 3. Vinder med 89 point. Hun er bare så sjov at have på banen, for hun udfordre mig som hundefører 🍀❤️
Stella var også en tur i ringen og jeg havde jo valgt at lade hende blive i øvet klassen til vi fik lidt mere gang i hendes motor, som ikke lige havde tilsmilet rally det sidste år.
Men nu må vi vist hellere rykke op 😉 for hun vandt klassen med 97 point. Ja der var nogle ting, som stadig kan blive meget bedre, men det var en god følelse jeg havde af hende i ringen ❤️❤️
Elsker at mine hunde får hjulpet mig til at blive ved med at udvikle mig som hundefører. ❤️❤️❤️


25. maj


Sikke en helt igennem fantastik dag.
Jeg har nemlig haft muligheden for, at se to af mine B-drenge, som nu er blevet 5 måneder gamle og stor trives i deres nye hjem
Dansk Collie klub afholdte i dag udstilling ved Nyborg på Fyn og her var begge drenge oppe i Baby klassen og fik nedenstående kritikker:
Kalle (Keylocs Balance in time):
strong maskulin masculin with good bone and good size, well shaped head with parallel lines, good stop, correct bite, excellent ear set and carriage, well shaped eyes a bit large, moderate angulation in front, good behind, enough neck, top line not completely stabil at the moment, good spring of rib, moves well, excellent coat texture, lovely temperament
Med denne kritik blev han første vinder i klassen og blev BIM Baby

Boomer (Keylocs Boomerang of smiles) fik denne flotte kritik:
good size and bone, elegant well shaped head of good proportion, eyes a bit large, good body proportion, good angulation, strong topline, excellent coat texture, moves quite well a bit close behind, tail carried rather high,
Han blev 3. vinder i klassen

Så havde jeg også fornøjelsen af, at tage drengenes farfars bror Milton (Fornborgens Mister Milton) i ringen og det gik super godt, han blev nemlig 2. vinder i åben klasse hanner og endda med tildeling af CK (Champion kvalitet).

Til sidst havde jeg også Stella i ringen, men hende var dommeren ikke helt så vild med, så hund fik VG og nedenstående kritik, som dog er meget okay:
good size and bone, well proportioned head, well set and carried ears, good expression, a bit short in neck and body, good angulation in front, lacking behind, excellent spring of ribs, strong top line, good coat texture, moves well but could have more drive

Kæmpe tak til Lene for at være så sød, at passe Skye imens

Kæmpe tak til Helene, Olivia, Helén og Per-Åke, for en helt vidunderlig dag <3 og kæmpe tillykke med jeres vidunderlige hunde :-)
Se en masse billeder fra dagen på min Facebookside

11. maj


Fra i dag kan Stella også kalde sig Rally Øvet mester 🙂 godt nok ikke med noget prangende resultat, kun lige præcis 85 point og hold da op jeg måtte kæmpe for, at vi kunne komme i mål. Men lykkedes det gjorde det 🙂
Ligeledes skulle jeg nok nok også kæmpe for at få Skye igennem rally Champion banen og ja det kom vi da også med hele 78 point 😉
Skye er næsten højløbsk og har pt kun hanner i hovedet og ja dem var det mange af, på den store Roskilde udstilling 😉
Vi har helt sikkert en masse ting at arbejde med på begge tøser, men ellers ville det jo heller ikke være sjovt 🙂

4. maj


I dag har jeg haft Stella og Skye i hver sin lydighedsring. Stella skulle prøve kræfter med Collie klubbens brugsprøve, som er en blandning mellem LP2 og LP3, samt skudprøve.
Vi mistede desværre næseprøven (som hun aldrig har mistet før, og hun udførte også øvelsen til UG, men der kom lige et vindpust og så fik Stella taget den forkerte klods). Vi fik lavet lidt småfejl hist og pist også, som så gjorde at der var taget for mange point. Men skudprøven bestod vi da, endda med maks point 🙂
Der var plads til forbedring i dag, men alt i alt lavede hun nogle ting, som vi de sidste uger har kæmpe lidt med og i dag sad de lige i skabet 🙂
Skye har jeg stadig svært ved, at få armene ned over, hun er jo kommet i den svære rally Champion klasse og her kan man kæmpe om et super cert (der skal 3 til at blive super Champion), og dette kan man kun få ved, at man har fået min 97 point, samt at vinde klassen. Og det lykkedes i dag, med 98 point 🙂
Så nu er første super cert i hus 🙂
Og Skye arbejdede som en drøm, jeg er godt nok stolt af hende ❤️❤️❤️❤️

31. marts


Ja man kan ikke just sige, at en collie tæver der har fået hvalpe er kønne. Men det kommer faktisk bag på mange, hvor meget pels der ryger.

Når en tæve har været i løbetid, så fælder hun også det hele, efter ca 4 måneder, men over lidt flere uger, hvilket gør, at tæven ikke ser ligeså farlig ud.

Dette er Stella i dag, hun står lidt stejlt på forbenene (forbenet for langt fremme), men ellers så kan man da virkelig se, hvilken hund Stella er under pelsen ;-)

Det dejlige er, at om 2 måneder, så er det meste af pelsen groet sig langt igen :-)

Tak for billedet Nette Stormlund :-)

30. marts


Så kom dagen hvor Kalle - Keylocs Balance in time også flyttede. Han flytter hele vejen til Sverige og skal bo hos de dejligste mennesker og ikke mindst hans Farfars bror Milton, samt to katte. ❤️

26. marts


Tiden er virkelig fløjet afsted og jeg har ikke fået opdateret min hjemmeside. Dog bliver der opdateret en del på min "syntes godt om side" på Facebook.

Boomer og Winston er jo de eneste 2 der endnu er flyttet hjemmefra, Kalle går stadig her og glæder sig til, at flytte til hans nye svenske hjem på lørdag.

Winston har desværre, ligesom Stella gjorde, døjet noget med køresyge. Men jeg er så taknemmelig over, at Winstons vidunderlige ejere kæmper sig gennem det.

Boomer har også lidt køresyge, dog ikke så udtalt, som Winston. Også her bliver der arbejdet godt på, at skabe en masse gode oplevelser og her ser det ud til, at de snart er i mål.

Kalle har heldigvis intet af det, hvilket er rart, at han jo om lidt drager 8 timer op i Sverige, til hans nye hjem.

Jeg er utroligt stolt af dette kuld og det jeg ville opnå, ved at parre Stella med vidunderlige Brantastigs Dante, i daglig tale Delta, ser ud til, at have lykkes.

Alle 3 hvalpe er totalt upåvirket af livet omkring dem og de er venlige og utrolig imødekommende overfor alt og alle på deres vej.

Jeg kan kun glæde mig til, at de skal have foretaget sundhedsundersøgelser og mentalbeskrivelser om godt et års tid.


18. februar


For to dage siden flyttede skønne Keylocs Bends the eternity (Winston) også hjemmefra og til den mest hjertevarme famile.

Han er allerede faldet godt til og er allerede højt elsket.

Kan man ønske sig det bedre, som opdrætter - NEJ <3

08. februar


I går flyttede den første hvalp hjemmefra, nemlig Keylocs Boomerang of smiles (Boomer).

Og en opdrætter kan vist ikke få en bedre morgenbesked end:

En go nat. Sov helt igennem. Ingen uheld. Spiser drikker leger.

Og ydermere, at han er utrolig lærenem :-)

Se det er derfor det, at opdrætte er hele besværet værd <3

Om en uge flytter Keylocs Bends the eternity (Winston) og Keylocs Balance in time bliver her yderligere 7 uger, da han flytter til Sverige og der er jo en rabies vacine der skal overståes først.

Jeg har virkeligt nydt disse 3 drenge, de er en håndfuld af den anden verden, med total mod på livet og med en vild legelyst.

De er alle 3 utrolig sociale, hvilket også gør, at de gerne vil samarbejde en masse og det bliver udnyttet :-)


Glæder mig til, at følge dem i fremtiden og se dem vokse op.

01. februar


I dag var drengene en tur på fåre besøg, hos Camilla Runchel.

De viste alle ok hyrdeinstinkt, ikke det mest prængende, men dog alligevel velovervejet.

De fik ros for deres socialeadfærd <3

Tusind tak Camilla for endnu en gang, at tage dig tid til, at teste et hvalpekuld fra mig :-)


31. januar


Så oprandt eksamensdagen for hvalpenes øjenresultater og som håbet, er alle 3 drenge frie på øjnene 💕 Altså ingen anmærkninger 🙂

Alle drengene har 2 styks testikler 👍

Og som ekstra kiggede dyrlægen en ekstra gang på Boomerang of smiles operationssår og det ser også ud helt som det bør, stadig lidt arvævshævelse, men dette fortager sig løbende.

Han roste deres glade og imødekommende sind, som måske også lige skal siges, at de 3 herre selv gik ind på klinikken og de fik godt nok undersøgt hele rummet, samt venteværelset og ja også deres lufteareal ❤️ Tak for hjælpen med drengene Lene Pia Kallehave Sørensen 💕

Maria Godolakis giv far Delta et kæmpe tillykke kys ❤️

I morgen venter hvalpehyrdeinstinkttest, det er altid en fest for de små 🤪

Så nu mangler jeg bare at finde det helt rigtige drømmehjem til Balance in time. Jeg har måtte takke nej til mange, hvor mavefornemmelsen ikke var helt med af forskellige årsager. Men mon ikke hans drømmehjem findes derude også 🍀💕

30. januar


Keylocs Balance in time mangler stadig, at finde sit drømmehjem. Han er en utrolig fantatisk hvalp og faktisk blevet lige hvad jeg havde håbet i dette kuld. Han er samarbejdsvillig, nysgerrig, legesyg og selvsikker og så har han en fantastisk slukknap. Sidst nævnte er utrolig vigtig, når man gerne opdrætter arbejdshunde, da en hund jo ikke arbejder hele dagen og det derfor er vigtigt, at den kan slappe godt af, når den har fri. Og hånden på hjertet, havde han været en tæve, så var han blevet boende her <3


Hvis du vil hører mere om ham, så er du velkommen til at ringe eller skrive en mail :-)

20. januar


Kæmpe tillykke til A-tøserne med de 3 år :-)

Se mere om dette kuld ved, at klikke på billederne.

Keylocs A Perfect Diamond
Keylocs Amazing Stella Nova

16. januar


Det at opdrætte er ikke nogen nem sag, specielt ikke når man som mig lægger så mange følelser i mit opdræt. Jeg er meget hård ved mig selv og kun det bedste er godt nok og det vil sige, at jeg nemt slår mig selv oven i hovedet hvis noget går galt.

Da Stella fødte de 3 drenge, nåede Stella desværre, at være for hård ved den ene af hvalpenes navlestrenge. Jeg havde ellers haft peantang på, som jeg altid gør, men alligevel mente Stella da lige, at hun i et uopmærksom øjeblik fra mig (Stella havde lige født en død hvalp) at bide navlestrengen helt ned. Jeg har været meget opmærksom på dens navle fra første dag og dagligt noteret mig hvordan det gik. Desværre, så begyndte der af syne en brok frem, da hvalpen begyndte, at få fast føde.

Igennem de sidste to uger, er brokken bliver lidt større, men det jeg var mest bekymret over var, at den virkede tvedelt.

Jeg har igennem hele forløbet talt med dyrlæger, der egenligt har manet en brok på hvalp lidt i jorden. Men da jeg så havde besøg af et skønt menneske, der selv har opdrættet gennem mange år, udtrykte de samme bekymringer, kontaktede jeg en anden dyrlæge og her blev jeg efter mine beskrivelse anbefalet, at få hvalpen opereret.

Det blev han så i dag og godt jeg fik det gjort, for det viste sig, at selve navlehullet ikke havde kunne lukke som normalt, da der grundet Stella´s hårdhændet behandling var kommet en del arvæv, som sad meget skidt og havde lavet en væskeansamling under arvævet og derfor føltes den tvedelt.

Så godt jeg kom afsted og ydermere, så var dyrlægen på ingen måde i tvivl om, at der ikke var tale om en arvelig brok og det blev jeg glad for, at hører. Uheld kan ske for alle, men arvelige defekter, skulle man jo gerne holde sig langt fra.

Dernæst roste både dyrlægen og veterinærsygeplejskerne min lille hvalp, da han da bare var mega social og nysgerrig.

Nu venter så 8-10 dage, hvor hvalpen ikke må lege vildt og ikke må være alene med sine kuldsøskende. Så han er indlogeret i entreen, med egen seng og det hele og så kommer han til, at sove i et stofbur ved siden af min seng. Så jeg kan vogte over ham 24/7.


Men det klarer jeg nok også, det vigtigste er jo, at den hvalp er 110 % fit for fight til sit nye hjem og, at han ikke skulle få nogen former for mén af dette indgreb.

Men søvn glæder jeg mig nu godt nok til ;-)


10. januar


Så må man da ellers sige, at renlighedstræningen er startet på hvalpene. 4 1/2 uge gamle og fik sådan rigtigt lov til, at komme udenfor i går.

De var ude i lige under 4 min i går og det startede godt nok lavinen. 1 gang i går aftes ville de ud, her var det bare det nye der trak. Men i nat blev jeg vækket kl 3.43, af en hvalp der skreg meget fra stuen og jeg for op, og der sad Keylocs Balance in time ved lågen og ville ud. Jeg plejer altid at åbne diverse døre (2 x havedør, da de skal igennem udestuen), men her skyndte jeg mig, at åbne til hvalpegården og så ellers få åbnet døre. og ville så tilbage for at løfte hvalpene det sidste stykke. Men næ nej, her blev jeg skam næsten overhalet af Balance in time, der troligt fortsatte ud i mørket, med sin mor ved sin side, som tydeligt guidede ham ud på græsset i den den indhegnede hvalpegård. Og der lavede han så både det ene og det andet.

De to andre skulle lege på vejen, som så desværre endte i et lille uheld i udestuen, men det er jo hvad der sker. Men de tog også selv turen helt ud på græsset og tog også selv turen hele vejen ind igen.

Her er det bare så dejligt, at hvis man bare kalder "drengene" så har man en skare efter sig <3

Det bliver nogle ekstra hårde uger nu, når de allerede har fanget, at de hellere vil ud end at gøre indendørs, men omvendt så er rart i forhold til rengøring i hvalpegården i stuen.

Ja ja nattesøvn er jo også opreklameret ;-)

7. januar


Jeg prøver altid, at få taget så mange billeder som muligt, når der er hvalpe i huset.

Dels er det altid sjovt, at kigge tilbage på, men mest af alt er det super godt til lærdom. Når man efterhånden har taget en masse billeder i alle alderstrin, så begynder man mere og mere, at kunne forudsige kommende eksteriør.

Keylocs Balance in time og Keylocs Boomerang of smiles minder så meget om Stella og hendes familie. Hvor Keylocs Bends the eternity forventer jeg bliver noget mere klassisk og mere lig sin far. Om jeg får ret må tiden jo vise.


Husk der er et helt album af billeder på min kennelside på Facebook.

Keylocs Balance in time
Keylocs Balance in time
Keylocs Bends the eternity
Keylocs Boomerang of smiles
Keylocs Boomerang of smiles

02. januar


Vildt at der allerede er gået et år igen. Det forgange år har på mange områder været stille, da jeg syntes det mest af alt er gået med, at vente på løbetid og så igen drægtighed. Men når jeg sådan ser tilbage, så er der alligevel sket en del. 3 nye titler har mine to collie tøser erhvervet sig tilsammen.

Stella fik sig en Rally Begynder titel, samt en LP2 titel og Skye fik sit Rally Championat :-)

Stella har også fået 2 pinde i Rally øvet, så der er hun også kommet godt i gang.

Men alle disse anstrengelser har igen givet plads blandt Årets collier.


Skye blev Årets Rally Ekspert Collie 2018 (Nu har hun været Årets Rally Begynder collie 2014, Årets Rally Øvet collie 2017 og nu også i Ekspert ;-) )  og nr 3 i Rally Champion (dette giver ikke årets hund titel).

Stella blev Årets collie nr. 2 i LP2 (dette giver ikke årets hund titel).


Lige pt går tiden med, at se på de 3 drenge, der vokser med lyntes hast henne i hvalpegården :-) De er simpelthen en fornøjelse. I kan se en masse billeder på min Facebookside

af disse skønne drenge. Den ene mangler stadig det helt rigtige hjem, hvor man tager det som en selvfølge, at hunden skal HD og AD fotograferes når hunden er mellem 1 og 2 år, samt at den skal mentalbeskrives i samme alder. <3

Mine hvalpe er mine små guldklumper, så jeg vil hellere sige nej til forespørgsler hvis min mavefornemmelse ikke er helt med på ideen. Jeg ønsker at jeg kan have kontakt med mine hvalpe hele deres liv. Dog sidder jeg på ingen måde lårene af mine hvalpekøbere, men at ses på lidt gåture og diverse hyggedage er bare det bedste :-)

Men jeg elsker denne periode, hvor jeg har de små gående i hvalpegården her i stuen, så man kan følge med i alle de nye ting de oplever.

Så er deres hvalpe-hyrdeinstinkttest og deres øjenlysnings + vac + pas-dag bestilt (DKK har nemlig godkendt registreringen og hvalpenes navne er nu officielle, så derfra venter vi om nogle uger besøg af Chipperen) og så kom jeg også lige til, at bestille noget super godt og speciallavet træningslegetøj. Ja de skal jo intet mangle.

Så nu er der "bare" at fylde så meget i hvalpenes rygsæk som muligt igennem de næste uger :-)