Nyheder 2018

21. december


Det at have hvalpe, er både noget af det skønneste og ikke mindst til tider hårdest.

Jeg holder øje med alt, eksempel vis så havde Stella lidt problemer med kalkchok den første uge, trods det, at jeg fodre en drægtig tæve, så hun skulle undgå dette.

Men nogen gange, så kan man tro man er på forkant og så viser det sig, at det er man slet ikke. Men da jeg er meget nørdet med næsten alt hvad jeg sætter mig for, så blev Stella jo tjekket hver 2. time i den første uge, så jeg kunne sætte ind med ekstra kalk. Og det virkede :-)

Hun har igennem hele forløbet, aldrig blevet medtaget af den manglende kalk i blodet, da temperaturen er noget af det første der begynder at stige og dette fik jeg jo fanget.

Så hun har alle dagene spist med stor velbeha :-)

På 3. dagen ville Stella ikke længere være hjemme ved hvalpen, når jeg gik tur med Skye, så hun kom selvfølgelig med. Første lidt kortere end normalt, men efter denne dag, har hun været med, som inden hun blev drægtig og med samme høje energi niveau. Alle hvalpene kom ud i flotte fosterhinder og med hele og flotte moderkager, så hun var godt tømt indvendigt og da hun ikke har haft nogen efterblødninger, ser jeg helst, at tæven kommer så hurtigt tilbage til aktiviteten som muligt. Hun kommer selvfølgelig ikke ud til andre hunde endnu, pga. smittefarer !

Udover lidt hængende bagpatter og klippet pels på maven, ville man ikke ane, at hun havde 11 dage hvalpe liggende der hjemme. Hun er fit for fight. Elsker bare den tøs <3

De 3 drenge vokser med lynets hast og nåede at 3 doblet deres fødselsvægt på 10 dage. Dette er meget hurtigt, så ikke noget, at sige til, at Stella fik Kalkchok.

Hvalpene er helt vidunderlige og er nu godt i gang med The Bio Sensor Program, som består i en tidlig neurologisk stimulans og bruges af det amerikanske militær til træning af deres militær hunde. Neurologiske øvelser i en meget tidlig alder har vist at give hunden en bedre hjerterytme, stærkere hjerteslag, større stresstolerance samt mere modstandsdygtighed overfor sygdomme.

De to af dem syntes det er den største hygge, hvor den mindste dreng godt nok syntes, at han kunne finde andet at bruge tiden på ;-)

Men nogle store kælepotter er de alle 3 <3

Jeg mangler stadig, at finde den helt rigtig ejer til den ene af hvalpene. Jeg har sagt nej til nogle stykker og ja enkelte har måske bare været min mavefornemmelse jeg ikke kunne få med i det, men så har der været nogle som vil have en collie, som en pæn og yndig statue i deres forhave og det ville være synd for både hund og ejer, at matchet skulle komme herfra.

For der bliver forventeligt, lidt mere gang i dem end til dette formål. Måske mere et ny gravet hul i haven, hvor man havde tænkt, at statuen skulle stå ;-)

Jeg ligger på ingen måde skjul på, at jeg forventer at hvalpe herfra kommer som minimum til, at gå på et hvalpehold og helst også et unghundehold, da jeg mener, at det er uhyre vigtigt, at få grundpillerne godt støbt.

Dernæst så forventer jeg, at en hvalpekøber selv har interresse i, at få sin hund officielt HD og AD fotograferet når denne er mellem 1-2 år og ydermere også få sin hund mentalbeskrevet.

Jeg bliver så glad, når en mulig kommende hvalpekøber ringer og forklarer, at de søger en sund og mental stærk hund og at de blev glade over, at se, at alle mine hunde havde gode sundhedsresultater, men ikke mindst var mentalbeskrevet og endda viser resultaterne frem - også de resultater, som måske stadig kunne være bedre.


Men jeg nyder de små i fulde drag og glæder mig så meget til, at jeg kan putte endnu mere god balast i deres rygsække :-)


11. december


Stella har i nat født 3 smukke drenge ❤️ (der kom desværre også to dødfødte tæver 😰, men sådan er naturen desværre)


Der er pt kraft i alle 3 og de har allerede fået godt gang i mælkebaren 🙂


Stella er bare den fødte mor, hun har klaret hele forløbet, som havde hun prøvet det masser af gange ❤️


Der kommer flere billeder senere 🙂

06. november


Nogle gange er man bare mere end heldig.

I søndags var jeg og Anne Gisselø i skoven for både at lufte hunde, men også vores kameraer og ja, hun fik virkelig fanget nogle super og vildt fede billeder af mine to collie-tøser.

Tak <3 Anne <3

Stella 2 år og 10 måneder Fotograf: Anne Gisselø
Skye 5 1/2 år Fotograf: Anne Gisselø
Stella og Skye, Og hvor mit hjerte bare smelter <3 Fotograf: Anne Gisselø
Skye Fotograf: Anne Gisselø

05. november


I dag har Stella været en tur forbi, en utrolig dygtigt reproduktions dyrlæge, der tydeligt viste, at scanning det kunne hun. På under 1 min var der fundet mellem 6-7 styks.

Stella bærer dem meget højt, men hun er også en meget fit pige.

Så nu kommer den næste store ventertid, nemlig for at finde ud af hvem der er der inde.

Nøj hvor jeg dog glæder mig <3

13. oktober


I går lykkedes det endelig, at få parret Stella.

Hun har godt nok ikke været som, al min erfaring siger. Der er nogle guidelines til, at bedømme om en tæve er højløbsk og dem havde hun, men det viste sig at hun end ikke havde fået ægløsning endnu. Så der fik lige sneget sig en ekstra (måske unødig) sveriestur ind i søndages. Men turen til dyrlægen og progestoron test i mandages fortalte, at trods det at alle tegn var der, så var æggene ikke klar. Vi fik taget endnu en progestoron test i onsdages, som fortalte, at fredag ville være den helt perfekte dag og det er faktisk dag 15, sjovt nok samme dag, som både hendes mor og mormor blev parret på. Så de er vist bare sene i den linie.

Jeg han i et godt stykke tid vist, at Delta var den helt rigtige til Stella. Delta er kun 2 1/2 år gammel og stadig med en del fluer i hovedet, men det her må man sige han kunne. Lidt start vanskeligheder, grundet valg af sted, men da de trygge rammer var på plads, så var han også.


Delta er virkelig ved at udvikle sig til en smuk dreng og nøj hans temperament er helt vidunderligt, han er ligesom Stella fyldt med ro og kærlighed til alt.


Jeg glæder mig så meget <3


Tusind tak Maria Godolakis, for at jeg måtte låne din vidunderlige dreng <3


Se meget mere om dette kuld ved, at trykke på nedenstående billede :-)


06. oktober


I dag var Skye oppe, for 2. gang, i Rally Champion klassen og jeg må sige, at hun arbejder nu godt min lille bjergged <3

Amanda Haue Jakobsson havde lavet en super sjov banen, hvor der godt nok skulle nogle bane gennemgange til, før end jeg var klar med at tage en hund med ;-) men sjov det var den. Og det endte faktisk med, at vi fik 94 point og blev 3. vinder og ydermere Klub mester på dagen :-)

Så stolt af min skønne tøs <3

Tusind tak til Anne Gisselø for, at tage dette skønne billede af Skye <3

Tak til LAU i Collie klubben for en skøn dag, hvor der som altid var plads til en masse hygge :-)


01. oktober


I går var Skye og jeg til officiel Nose Work konkurrence i Collie klubbens Nose Work prøve. Og jeg end ikke 4. gang skulle være lykkens gang. Vi startede med køretøjssøget og her lavede Skye den flotteste markering, men desværre efter dommerens mening 5-10 cm for langt fra kilden.

Så havde vi udesøget, hvor Skye gik direkte til gemmestedet og efter få sekunder lokaliserede kilden og lavede den flotteste markering. Begge søg med smukt drive.

Så skulle vi til indendørssøg og der skulle Skye nok have taget en anden fører med, for ja hun blokerede for fundet, så Skye blev i tvivl. Dumme fører ;-)

Beholdersøget var det sidste og her viste Skye igen sine stærke kompetanser og fandt den rigtigte på ingen tid. Faktisk så begge de søg hvor hun bestod, lå vi blandt de 5 bedste.

Jeg er stolt af hende og denne sport har virkelig udviklet hende. Hendes selvsikkerhed har virkelig fået et boost.

Stella var så heldig at hendes farbror Cæsar gerne ville have besøg (trods det Stella lige var gået i løbetid - Sverige - here we come). Kæmpe tak til Cæsars ejer Lene, som altid er så sød at hjælpe :-)


01. september


I dag var Stella tilmeldt DCKs udstilling i Sorø, hvor dommer Wenche Eikeseth fra Norge skulle dømme.

Jeg havde fra starten ikke forventet det store, da som alle kan se, så er Stella stadig i lettere sommerpels. Men trods det, så kunne dommeren alligevel godt lide min lille pige og vi endte faktisk som nr 5 i en smuk åben klasse tæver og blev faktisk tildelt Excellent med CK. Jeg tabte helt kæben :-)

Stella modtog denne flotte kritik:

Udmærket type, feminin, meget velkroppet, bra vinkling, korrekte ører, meget godt hoved, kunne ønske en noget kraftigere underkæbe, bevæge sig meget godt.


Det var også en super dag for Stella´s familie, da hendes farmor endte med at tage det sidste Veteran cert og blev i dag Dansk Veteran Champion. Vi ønsker det største tillykke :-) Håber at Stella er ligeså frisk, når hun nærmer sig de 11 år <3

Tusind tak for dette dejlige billede Nette <3


23. august


Hold da op Skye gik sin første officielle Rally Champion bane til 90 point, kun med 10 i fratræk for en dårlig bakke, som jeg ikke ville lave om.

Jeg er opmærksom på, at hun kan tendere til nogle langsomme reaktioner, som i dag ikke var for langsomme. 😁

Jeg elsker min lille bjergged og glæder mig allerede til næste besøg i denne klasse 🙂

Det skal også lige falde et vildt stort tillykke til Stella’s farmor, som i en alder at næsten 11 år faktisk vandt denne klasse. Håber Stella kommer til at være ligeså fit, når hun når den alder <3

12. august


I dag blev til en hyggetur med både hunde og kamreraet :-)

Mine hunde har altid elsket og altid selv fundet på, når de kunne lave sjove ting på turene.

Det er alt fra brønddæksler der vipper til de grønne elbokse, som der kan hoppes op og stå på.

I dag blev det så til en tom skraldespand, som Skye mente, at kunne være en oplagt mulighed for, at score godbidder.

Og det er jo ligepræcis derfor mine hunde elsker dette. Jeg har nemlig altid godbidder med på turen, ikke kun til leg, men også hvis en situation skulle opstå, så ka en godbid ofte afhjælpe meget, samt at de skal have belønning for, at løse opgaver.

Jeg ser ofte hunde på ture, hvor jeg ikke just er sikker på hvor meget ejeren gider disse ture. Det ville da være løgn, hvis jeg påstår, at jeg altid elsker gåturene, men 99 % af gangene er de det dejligste afbræk fra hverdagen.

Mine hunde bliver jo som mange ved trænet, men det er altså en lille del af deres liv, hvor disse gåture er hver dag hele deres liv. Så disse ture skal altså være spændende og ikke bare den samme tur rundt om blokken.

 

05. august


Hay Hay Stella som jo virkelig står i sommerpels, blev BIM i dag på DCK’s Sjællandsskue og endda med en super flot kritik fra dommer Tinna Grubbe: Feminin velprop. 2 år gl. herlig type. Velskåret langstrakt hovede, korrekt bid, velplaceret skråtliggende mandelformede en anselse lyse øjne, velplac.og udmærket båret ører, god halsbue, udmærket skulder, korrekte benstammer, fin overlinie, god brystkasse, velvinklet bag, god hale.

Bevæger sig med udmærket skridtlængde, endnu en anelse løst fremme og bag, udmærket pelsstruktur. I dag har hun sommerkjole på. Herligt temperament. Velpræsenteret.


Og Skye som først blev 2. Vinder i tæve klassen, i dag blev handlet super flot af Lene Pia Kallehave Sørensen (kæmpe tak ❤️) blev 3. Bedste tæve på dagen: 5 år, velprop. feminin tæve, langt elegant hovede, paralelle linier, korrekt bid, kunne have lidt mere underkæbe, velplac. mørke mandelformede øjne, korrekt placerede bårne ører, god hals, udmærket skulder, fine benstammer og poter, god overlinie, fint udfyldt brystkasse, korrekt vinklet bag, fin halelængde.

Bevæger sig med udmærket skridtlængde og elasticitet men trangt bag og fremme, fin pelsstruktur, velplejet og præsenteret


Ydermere så blev Avalloc´s smukke datter Daugaard Wonderful Diamond Rose (Rose) 3. bedste tæve i åbenklasse og 4. bedste tæve på dagen.

Og Avalloc´s sønnike Daugaard Wonderful Clear Cæsar (Cæsar)(Skye´s bror) blev 2. bedste han i åben klasse og 3. vinder på dagen.

Så jeg kan da ikke være mere stolt.


Tak for endnu et fantastisk skue Oda Daugaard og sikke da en masse skønne sponsorgaver 🙂

Ser allerede frem til næste år

BIR (1. vinder på dagen) og Stella som BIM (2. vinder på dagen)
BIR (1. vinder på dagen) og Stella som BIM (2. vinder på dagen)
Stella smukt on the move <3
Stella
Skye i ringen, smukt handlet af Lene <3
Avalloc´s smukke datter Daugaard Wonderful Diamond Rose (Rose) 3. bedste tæve i åbenklasse og 4. bedste tæve på dagen.
Avalloc´s sønnike Daugaard Wonderful Clear Cæsar (Cæsar)(Skye´s bror) blev 2. bedste han i åben klasse og 3. vinder på dagen.

01. juli


Så er det bevist, at Skye´s rally kundskaber ikke sidder i pelsen.

For i dag kom dagen, hvor Skye kan kalde sig Dansk Rally Champion og får derfor en ny titel til hendes navn DKRLCH RBM RØM LP1 LP2 Daugaard Wonderful Clear Skye.

Stella var også en tur i øvet ringen og nåede lige "med røven i vandskorpen" 85 point, da vi da fik fået noget gal bane til sidst. Så hun har nu fået sin 2. pind for, at kunne blive Rally øvet mester RØM.

Begge blev 3. vinder på dagen i hver deres klasse :-)


21. juni


Så faldt de sidste brikker endelig på plads om, hvem der skulle være far til Stella´s første kuld, som efter planen vil blive vinter 2018-2019.

Det bliver Brantastigs Dante (Delta). En på nuværende tidspunkt en noget umoden dreng, men man skal ikke vide meget om hunde, før end man kan se guldet som er gemt i ham.

Det glæder mig usigeligt, at jeg blev slæbt med af en erfaren dansk collie opdrætter til Sverige for, at besøge Maria Godolakis.

Jeg skulle dog derop for, at se nærmere på Delta´s far og var faktisk fast besluttet hjemmefra, at Delta skulle jeg ikke se på.

Men men jeg faldt da pladask for Delta. Han er utrolig kærlig og meget social og har det glimt i øjet af frækhed, som jeg ved er den nysgerrighed, som jeg elsker.

Delta er ud af linier, som er über cool collier, der har det der problemløse temperament, som jeg mener enhver collie bør have og udover det, så er han ud af linier, der har bevist at de kan samarbejde og levere.


Så jeg kan næsten ikke vente til Stella går i hendes næste løbetid <3 XXX


Tusind tak Maria, for at du viser den tillid, at jeg må låne Delta til Stella´s første kuld <3


11. juni


For mig som opdrætter, så er det vigtigt, at jeg kan få så meget viden om mit opdræt, som muligt. Dette gælder på alle fronter.

Sidder man som hvalpekøber og syntes, at hunden opfører sig underligt eller fejler noget, så er det ekstremt vigtigt, at give denne viden tilbage til opdrætteren.

Hvordan skulle opdrætteren ellers vide, at en kombination måske var dårlig eller endnu værre, at en avlshund måske videregav nogle dårlige egenskaber.


Men når dette så er sagt, så glæder det mig, at flere og flere hvalpekøberer spørge ind til sundheden af avlsdyrene. Og at mange flere hvalpekøberer vælger opdræt, hvor sundhed er i fokus.


Når man som hvalpekøber gerne vil have sig en sund hund, så er man også nødt til, at give nogle oplysninger tilbage igen til opdrætteren og ja det koster penge oven i købsprisen, men det er en win win for alle.


Mange opdrættere giver dog tilskud til både Mentalbeskrivelser og HD fotografering og som privat person og medlem af Dansk Collie Klub får du yderligere pengene tilbage for

DKK-rekvisitionen.


Men det er en win win da, ja det koster penge, at få sin hund HD fotograferet (ca 1500 kr.), men du som ejer af hunden, sikre dig, at din hund nu også har de gode hofter, som der var forventet og du kan derved dyrke mere belastende aktiviteter med din hund. Men mere vigtigt, du bidrager i kassen til, at opdrætteren med meget større sikkerhed, kan sikre sig, at der også i fremtiden kun bliver avlet på de sundeste dyr.

26. maj


Sikke en dag, pyha hvor er det varmt.

Starten af dagen er gået til dobbelt rally prøve. Det startede med en lettere ked af det fører, da jeg skulle op med Skye i ekspert klassen og selvfølgelig får jeg trådt på Skye’s pote lige inden vi skulle i ringen og det kunne Skye ikke se bort fra. Vi endte i starten af 80’erne, men mit hjerte græder altid når sådanne sker. Men vi kom igennem banen, hvor jeg dog kunne have været en meget bedre hundefører og hjælper til Skye, så her skal jeg forbedre mig selv.

Skye skulle op i ringen ved siden af ca 45 min efter og her satte jeg kriteriet meget ned og prioriteret bare at Skye skulle være glad og det må man sige lykkedes og vi endte som 2. Vinder på dagen med 98 point og Skye 2. Cert mod DKRLCK. Så nu mangler vi “kun” 1.

Så skulle jeg have Stella i øvet klassen.

Stella har jeg de sidste 14 dage sagt, at hun trængte til en træningspause og ja det skulle jeg have lyttet til. Stella er noget varme følsom og det har godt nok været varmt og lummert i dag.

Stella var god at varme op, men jeg havde vist alt for høje kriterier på banen og det gjorde at Stella meldte sig ud af vores team. Så vi prøvede vores første IB. IB rører mig ikke at få, det har næsten alle hunde fået på et eller andet tidspunkt og Stella skulle jo også prøve den det. Men det at få IB fordi hunden melder sig ud, er altså bare mega øv. IB grundet for meget hopla er sku noget federe.

Det blev ved med at være lummert i vejret, og da jeg ikke syntes at jeg kunne samle mig selv op, så jeg kunne være den bedste hundefører for Stella, så valgte jeg at trække hende fra den næste prøve.

Nu er Stella hermed gået på ferie og så må vi se hvornår hun melder sig ind igen.

Jeg er heldigvis ikke bekymret, da mine andre hunde, har været igennem nøjagtig det samme og man kan enten vælge at kæmpe og derved måske skabe konflikter eller lade hunden få en pause og håbe på at den hurtigt kommer tilbage igen 🙂


Alt er jo kodning og laver man en forkert kodning for mange gange, jamen så låser den kodning sig jo fast.


Men når alt dette er sagt, så har det været en utrolig hyggelig dag, som altid når man er til prøver <3


19. maj


Dejlig dag i hundens tegn 🙂 dagen startede med Rallydysten Team DCK, hvor begge mine tøser var tilmeldt i ekspert klassen og til trods for meget manglende fokus, efter hvad jeg ved de kan levere, så endte de begge på 94 point, hvor Skye endte 5 sekunder hurtigere end Stella og de blev henholdsvis 1. Og 2. Vinder i klassen.

Dejligt med en masse prøveerfaring og godt at vide, at selv på en sløv dag, kan de begge ren faktisk levere et fantastisk resultat 😅

Dagens billeder er fanget af Nette Stormlund og dem takker vi meget for 😁

Dagen sluttede med en god times Nose Work træning med nogle gode, dog svære, søg og så må man ellers sige at jeg har haft ro resten af aftenen :-)

05. maj


Hold da op en fantastisk dag i dag. I dag afholdte Dansk Collie Klub LP og Rally prøver og jeg var som vane tror hjælper på arrangementet. Jeg havde selvfølgelig mine to tøser i manegen. Først var det Skye i Rally Ekspert og her måtte vi desværre lave en øvelse helt om og det kostede et Cert, vi fik dog 87 point. Mit kritiske øje, syntes selv der var nogle enkelte skilte der godt kunne være gået bedre, men ikke noget som trak i point.

Jeg havde også tilmeldt Stella i Rally øvet og i LP2, men var på forhånd noget bekymret for om de to klasser ville ramle sammen tidsmæssigt og det gjorde de selvfølgelig også. Og desværre til den dårlige side, nemlig med Rally først og LP bagefter. Jeg ville gerne have LP2 først, da Stella ikke har så store batterier endnu og derved går hurtigere død, motoren går på lavblus og hendes koncentration bliver forringer. Så jeg var på vej til, at trække hende fra Rally øvet, da jeg fik det mest velfortjente spark i R...n af Conni, det endte faktisk med, at hun gik hen også spurgte Poul Lysholdt om jeg måtte få en hurtig bane gennemgang (en gang rundt) og så hente Stella og så gå banen med det samme, inden at alle andre i Øvet klassen skulle på, For så kunne jeg nå en 5 min pause inden hun skulle på i LP2. Det fik jeg lov til, så det blev en tur på den nybygget bane og så løbe hen for, at hente Stella og direkte ind på banen. Jo det må man sige gik godt, vi havde en ommer, som kostede os 3 point og derved fik vi 97 point. Men inden præmieoverrækkelsen i Øvet klassen, skulle jeg så over i LP2 ringen og jeg var noget nervøs, da jeg var bange for om hun nu havde energi nok. Motoren var klart gået ned i gaer, men alligevel gik det således:

Sit: 10 x 2 = 20

Fri ved fod: 7,5 x 4 = 30 lidt ustabilt følge, fl lidt flagren og lidt skæve pladser.

Positioner under gang: 9,5 x 3 = 28,5 ekstra kommando i start ellers fint.

Fremsending: 10 x 3 = 30 Fint

Indkald: 9,5 x 2 = 19 lille kropskommando ved afslutning ellers fint.

Apport: 10 x 2 = 20 Nydeligt

Stillingsskift: 9 x 4 = 36 2 ekstra kommandoer ellers ok

Apport og spring: 10 x 2 = 20 Nydeligt

Løbe rundt om: 9,5 x 2 = 19 lille skæv plads ved afslutning ellers ok.

Næseprøve: 9,5 x 3 = 28,5 Skæv plads ved afslutning ellers ok

Helhedsindtryk: 9 Herligt appelfyldt førearbejde, støtter hunden optimalt. Mangler kun lidt småjusteringer nu og da.

i alt 260 point og ny LP2 titel.

Nå men herfra nåede jeg lige, at være med i præmieoverrækkelsen af Rally øvet klassen og her endte Stella på en flot 2. plads :-)

Men da vi kom til LP2 præmieoverrækkelsen, blev jeg meget overrasket, da vi faktisk havde fået så mange point, at vi gik hen og vandt klassen :-)

Så al min nervøsitet om, at Stella ikke ville kunne både Rally øvet og LP2 inden for så kort tid, blev da virkeligt gjort til skamme og hvor er jeg taknemmelig for det

11. marts


I dag fylder min lille bjerggeds-atombombe 5 år. Hun er altid en sjov og tiltider "spræng farlig" vovse at træne med. Hun har lært mig, så meget om mig selv som hundefører og har virkelig en ære i hvad jeg kan i dag <3


Samtidig vil jeg også godt ønske et kæmpe tillykke med de 5 år til hendes kuld søskende, som jo er efter min nu desværre afdøde Avalloc <3


29. marts


Så blev det til 4. forsøg med Skye i Nose Work 1 og desværre skulle det heller ikke lykkes denne gang. 3 af momenterne lavede hun, så jeg næsten tabte kæben. Det var virkeligt så flot, som hun arbejdede med færten og var ekstrem sikker i hendes markering.

Men det første moment, som hun skulle prøve kræfter med, var indendørssøg. Her var søget i et lille lager, hvor der stod nogle reoler noget tæt. Det syntes hun ikke var fedt og det endte med at vi brugte al tiden og fandt desværre ikke duften. Men jeg valgte at sætte mit kriterie helt ned og bare hjælpe hende med, at føle sig tilrette.

Hun bliver dog dygtigere og dygtigere og hendes sikkerhed er virkelig blevet bedre. Ikke en smule frustration på Køretøjssøg, Beholdersøg eller Udesøg. og vi endte helt fri for fejl point.

Så lad os håbe, at 5. gang bliver lykkens gang ;-)

 

24. marts


Så kan Stella tilføje Rally Begynder Mester RBM, da hun i dag gik hendes første rallyprøve og klarede frisag, med i alt 100 point 😁😁😁😁 hun blev ydermere 2. Vinder på dagen 😁😁😁

Skye var også i felten, dog fik hun ikke et ekstra cert, da vi desværre havde 3 ommere og 1 skævsidning. Men hun klarede da alligevel 90 point 😁😁😁

Det var virkeligt en super hyggelig dag, i utroligt godt selvskab 😁


06. marts


Først med en rigtig bondehus ferie hos Rose´s ejer Lise-Lotte Kragh :-) Her fik Stella hilst på både kat, heste, høns og køer :-)

Og ikke mindst blev der hygget igennem med Rose, som jo er en Avalloc datter <3

Tusind tak for, at I ville have os på besøg Lise-Lotte Kragh :-)

Så direkte fra nordvest Fyn og til Ishøj strand, hvor Stella også lige fik en skøn lang gåtur, sammen med Nette Stormlund, kusine Fanny, farmor Donna og Prima. Tusind tak for en super foto hyggetur Nette Stormlund :-)

Nu har Stella også sagt totalt godnat ;-)


Stella <3
Avalloc´s Datter Rose <3
Stella´s kusine Fanny (bagest) og Stella´s Farmor (forrest)

11. februar


Så fik Skye sig sit første Certifikat til at blive Dansk Rally Champion. Hun klarede sig flot, og fik 96 point og blev 2. Vinder i klassen. Pointene blev trukket pga 1 øvelse som jeg måtte lave om (Skye tilbød en Champion øvelse 😉 ) og 1 snusen.


Vi var op til endnu en prøve, men her kunne jeg ikke lige gå rigtigt, så vi blev trukket 3 point for fejl bane og så kom Skye ind i min bane 2 gange i det fristende 8-tal og så havde hun 1 langsom rektion. Så det blev til 94 point. Havde det ikke været for ejeren, så havde der også været Cert det 😉


Glæder mig allerede til næste gang vi skal op 🙂


Stella var i mellem tiden i pasning hos Lene, som har Skye’s bror og Avalloc’s søster, så her har jeg nu også en træt hund, for de har vist leget en del.


27. januar


Sikke en skøn dag på DCK’s udstilling. Stella blev stillet hos begge dommere. Og begge dommere syntes godt om hende og hun fik exellent af dem begge og blev henholdsvis 3. Vinder og 4. Vinder i Åben klasse tæver.

Stella et langt fra færdig bygget og derfor er jeg ekstra glad for nogle flotte kritikker og de få ting dommerne slog ned på, er ting der kan komme endnu 🙂

Skye havde fået Lene Pia Kallehave Sørensen med sig en tur i ringen og det kan man vist kun sige, at det gik godt. Hun fik og Exellent og blev faktisk 3. Vinder, ved den dommer hvor Stella blev 4. Vinder. Kæmpe tak for hjælpen Lene 🙂 ingen tvivl om, at Skye hyggede sig gevaldigt sammen med dig 🙂

Jeg havde æren af, at have nogle andre collier i ringen også, hvilket jeg altid nyder når tiden er til det 🙂

Her ses jeg sammen med Stella :-)

20. januar


Når man sælger hvalpe, sælger man et stykke af ens hjerte hver gang.

Mit stykke bliver heldigvis passet så godt på, hos Mindis skønne familie <3

03. januar


Så er den dejligste opdatering kommet, nemlig at Stella er blevet Årets LP1 Collie 2017 og Skye er blevet Årets LP2 Collie 2017 og Årets Rally Øvet Collie 2017.

Stella´s resultater er jeg virkelig stolte af, dog havde 2. vinder af Årets LP1 Collie reelt få point mere, men da Stella har stået på sejrs skamlen ved alle hendes prøver, så har hun herved fået ekstra point. Dette er DCK´s Årets hund regler, men jeg ville egenligt helst at det var de reelle point, der gav vinderen. For det at vinde, handler jo ikke bare om, at der bare skal være andre der præstere dårligere.

Men når det så er sagt, så er jeg vildt stolt af Stella´s LP1 præstationer. Hun har givet sig maksimalt til alle prøver, der er dog gået hopla-fjol i den et par gange. Men hun har leveret til de højeste point hver gang.

Jeg håber så meget at heldet vil blive ved ved at være med os, til de sværere klasser <3

At Skye blev Årets LP2 2017 dette er dog lidt ja ja. Da hun kun har bestået med en 2. præmie (altså ikke engang titelgivende. Men hun havde jo titlen i forvejen), men da der ikke var andre der havde deltaget i LP2 i 2017, ja så skriver DCK reglerne at 2. præmier er nok. Så denne tager titel vi pænt imod ;-)

Men så er Skye jo også blevet Årets Rally Øvet Collie 2017 og det er den Årets hund titel jeg faktisk gerne var foruden.

Jeg er meget kritisk når jeg er på banen med mine hunde og jeg ved godt selv hvornår mine hunde ikke præstere som de burde. Og den prøve der endte med at gøre, at Skye havde flest point, var at hun efter dommerens vurdering gik til 100 point og blev yderligere 1. vinder på dagen på DCK´s prøve i oktober måned.

Men jeg ved selv, at Skye IKKE gik til 100 point, men reelt til 87, da jeg selv talte 3 langsomme reaktioner og så en øvelse, hvor Skye skulle ind foran mig og så sitte, men Skye kom rigtigt nok ind foran mig, men bakkede så hun ikke længere var i en armslængde fra mig, men lavede dog resten af øvelsen til UG.

Dette var jeg direkte henne og høre dommeren om, men her blev der sagt, at der ikke var set nogen fejl overhovedet.

Lidt dårlig smag i munden at skulle tage imod denne titel, da der er andre ekvipager i DCK der har leveret endnu bedre.

Jeg er dog stadig vildt stolt af Skye og hun har også leveret rigtig flot og jeg glæder mig virkeligt til, at prøve kræfter med ekspert klassen og forhåbenligt opnå et Rally Championat sammen med hende :-)