Nyheder 2020

22. december

Tillykke Joy

I dag kan Joy (Lapinette's Jazz ´n Joy) fejre hendes 1 års fødselsdag

Vildt hun allerede er et år.

Hun er min lille turbovovse og jeg glæder mig usigeligt til, at se hvad fremtiden bringer sammen med hende <3 

21. december

Joy, Skye og Stella og ikke mndst jeg selv, vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul <3

11. december 

Tillykke med de 2 år

Kæmpe tillykke med de to år til Kalle (Keylocs Balance in time), Boomer (Keylocs Boomerang of smiles) og Winston (Keylocs Bends the enternity).

Håber jeres ejere forkæler jer lidt ekstra godt i dag, trods I alle er mega forkælet i forvejen

Jeg er meget stolt af disse drenge, da de er mit andet kuld, der nu alle har HD: A AD: 0 og godkendte mentalbeskrivelser. Alle disse drenge er ydermere øjenlyst fri for CEA

Drengene er efter Far: Brantastigs Dante og Mor: LP1 LP2 RBM RØM Keylocs Amazing Stella Nova

12. november


Stella blev for 14 dage siden steriliseretog årsagen hertil skylder en forklaring.
Da Stella havde fået hvalpe for 2 år siden, begyndte hun og have meget ondt i ryggen og jeg gik til både massør og dyrlæge/kiropraktor og jeg syntes der jeg testede hende for alt tænkeligt også alt fra hjerte/lunge orm til borelia. Hver gang hun havde været i behandling, kunne jeg i få dage se en forbedring, men så kom det tilbage igen. 
Jeg begyndte at have lidt følelsen af, at min dyrlæge begyndte at tænke at jeg bare var hys og forlangte mere end hvad min hund kunne præstere.
Men jeg kender mine hunde og da jeg træner meget med dem, jamen så opdager jeg nemt, hvis der er øvelser de pludseligt begynder at sjuske i eller nægter at lave. Og her var Stella, samt at hun i sin elskede fri ved fod, begyndte at hænge allerede efter 1-2 vendinger og når vi nåede halvvejs igennem en rallybane. 
Stella var som Unghund en hund man bare kunne arbejde med nonstop i en time, men pludselig gik hun død efter 2 min. også det var ikke lysten der døde, men som om hun virkelig ømmede sig.
I juni var jeg afsted til kiropraktor igen og her talte vi det hele godt igennem og besluttede os for, at blev det ikke bedre, så skulle der graves dybere.
Da jeg selv begyndte mere og mere, at tro at det var spondolose, samt at Stella led en del af psykisk falsk drægtighed, tænkte jeg at hun ligegyldigt hvad skulle steriliseres. Og når hun alligevel skulle bedøves, så ville jeg have taget billeder af ryggen.
Det var en af mine andre yndlingsdyrlæger der fik opgaven og hans tanke var allerede ud fra min beskrivelse, af hvor hun havde ondt, at der var et lille håb om, at det kunne være æggestokkene der hæftede for spændt. Dette ville man ikke kunne se udefra, så der ville kun være en behandling, ja som jeg havde tænkt, nemlig at fjerne motoren.
Da dyrlægen ringede da Stella var klar til afhentning, kunne have give den fantastiske nyhed, at spondolose var det ikke, men derimod hans egen tanke, nemlig alt alt for hårdt spændte æggestokke.
De første dage efter operationen var meget hårde og Stella havde meget ondt, dette var vi forberedte på, da Stella også havde reageret under operationen, trods narkose, lokalbedøvelse og smertestillende, som jo derfor straks fik ekstra af.
Men nu er det 14 dage siden og jeg må sige, at jeg øjner håb, Stella er vildt frisk og tigger om at må arbejde, trods vi ikke må dette de næste måneder, grundet at der var lette kompensationsskader som skal kunne hele også.
At æggestokkene kan hæfte for hårdt, er der ikke rigtigt nogen der kan give et svar eller årsag på, så jeg må nok her nøjes med, at glæde mig over at min hund bare har det bedre. 

10. oktober


Så kom den sidste af B-drengene igennem DKK’s mentalbeskrivelse.

Igen en stolt og taknemmelig opdrætter.

Sikke ejere man kan være så heldig at have fundet til Keyloc hvalpene <3 

Winston (Keylocs Bends the eternity) er efter Far: Brantastigs Dante Mor: LP1 LP2 RBM RØM Keylocs Amazing Stella Nova


3. oktober


Sikke en dag med gang i den.
Jeg selv stillede til Rally prøve med Stella og Skye og jeg må sige, at specielt Skye havde vist ikke fået en særlig god fører i ringen ;-)
Skye gik noget af det bedste hun kan og opnåede uden ejer 98 point (som havde været nok til, at få det sidste super cert, så hun kunne være blevet Dansk Rally Super Champion) men med ejer, jo jo det er jo en helt anden snak. For jeg valgte at gå fejl bane, der var et skilt, som jeg gerne ville afprøve 2 gange, hvilket gav en ikke bestået.
Jamen altsa, jeg har undskyldt til Skye mange gange <3 
Stella var oppe i ekspert klassen og gik faktisk super godt og vi opnåede 89 point og blev klassen 3. vinder.
Joy var med, da hun jo ligeså godt kan lærer gamet og hun elskede at være ude blandt alle de mennesker og hunde. Jeg arbejdede lidt med hende og hun var fantastisk, jeg glæder mig inderligt til at hun er gammel nok til selv at komme indenfor ringbåndet :-)


Samtidig med, at jeg var til Rally prøver var Helene til mentalbeskrivelse med Boomer (Keylocs Boomerang of smiles).
Jeg er så taknemmelig over at mine hvalpekøbere tager diverse test og beskrivelser.
Boomer klarede beskrivelsen pænt og gik der fra med løftet hale, som da han ankom. 
Man kan læse mere om Boomer på hans egen side, hvor også hans mentalbeskrivelse er lagt ind.

01. oktober


Utrolig taknemmelig oprætter.dk

I dag er det sidste HD/AD resultat kommet fra mine B-drenge.

Winston (Keylocs Bends the eternity) HD: A AD: 0

Kuldet er efter Brantastigs Dante og LP1 LP2 RBM RØM Keylocs Amazing Stella Nova.

Jeg har jo kun opdrætte 2 kuld collier, men har gjort meget ud af at alle i kuldet bliver testet for HD + AD og selvfølgelig Mentalbeskrivelse.

Nu er alle mine hvalpe HD: A og AD: 0 og de sidste to venter på at kunne gennemfører deres mentalbeskrivelser indenfor de næste to uger.

Kan kun sige, at min taknemmelighed over mine hvalpekøbere er vildt stor <3 


27. september


Joy (Lapinette's Jazz ´n Joy), nu 9 måneder gammel, har i dag været til hendes første officielle udstillinger og jamen altså hvor er den pige også bare vidunderlig der. Den hund bare arbejder konstant når jeg bare tænker på det.

Elsker den lille Joy

Dagens to kritikker.

1. Udstilling

Dommer: Anna Uthorn, SE

meget feminin og udmærket type, noget small i hovedet, kunne have et blødere udtryk, velbårne øre, tilstrækkelig og stærk overline, bra brystkasse for alderen, udmærket proportioner, passende vinkler, rør sig med udmærket spændstig skridtlængde men lidt slip frem og bag

Exellent og 4. vinder i juniorklasse

2. Udstilling

Dommer: Hans Iver Staugaard, DK

Kritik til hund DK00727/2020: feminin tæve af god støreelse kileformet hoved, ikke helt korrekt stop, og noget runde øjne, veltippet ører, god hals og overlinje, nydelig pels, bevæger sig stabilt med god skridtlængde, pga udtrykket præmeringen.

Very Good og 4. vinder i juniorklasse 9 måneder

23. august


Joy har i dag været afsted til hendes første Prøve-prøve i LP1, den var lidt modificeret til hendes alder, med blandt andet lav højde i spring (som hun dog alligevel løb uden om ;-) ) og med kun 10 sekunder i afdækningen ellers var resten som en rigtig prøve.
Nøj hvor var jeg lige stolt af hende. Hun arbejdede præcis som jeg havde forventet :-)


 

11. august


I går og i dag har jeg været så heldig, at min lille hundehvalp Kalle (Keylocs Balance in time) drog ned fra det høje nord (Sverige) og besøgte kennelmor.
Det er virkeligt et privilegie, at få lov at se sine hvalpe så meget. Men for mig også vigtigt, da jeg altid gerne vil sikre mig, at det opdræt jeg laver også bliver som jeg forventer og hvis ikke, hvordan skal jeg så sætte kriterierne til næste kuld.
Kalle´s ejer havde bestilt Fri ved fod kursus, så det fik vi nørdet godt igennem og hvor jeg dog elsker at se på en hund, der bare forguder sin ejer <3
Jeg takker mange gange Helén og Åke for at tage turen til Danmark <3

02. august


I dag deltog jeg med Joy (Lapinette's Jazz ´n Joy), nu 7 måneder gammel, til Dansk Collie klubs dobbelt udstilling i Nyborg.

På første udstilling var det under Tomas Rohlin som dommer og han gav Joy denne fine kritik med på vejen:
7 måneder, feminin, udm længde på hoved, tilstrækkelig underkæbe, skal markere stoppet mere, mørke øjne, velplacerede og båret ører velproportioneret, gode bentammer, tiltrækkeligt brystkasse, god hale, kulsort skinnende pels, bevæger sig udm for alderen som en rigtig hyrdehund, skal have tid til at få mere masse, udm temp.
Tomas tildelte Joy Særdeles lovende og at hun skulle blive klassens 3. vinder.

På næste udstilling var det Morten Matthes der dømte og han havde lige så fine ord til Joy:
7 mdr gammel, god størrelse, er på dagen lidt høj på sine ben, men er helt klart i udvikling, prima feminint hoved, god hals, stærk ryg, lidt længere lænd ønskeligt, god krops volumen, velvinklet fremme, en anelse knapt vinklet bag, passende benstammer, god korrekt pels,. for alderen, bevæger sig meget stabilt og flydende for alderen
Han gav ligeledes Joy Særdeles lovende og denne gang blev hun klassen 2. vinder, kun slået af sin egen smukke søster Jayme.

Jeg er meget stolt af Joy, hun har ikke set skyggen af ringtræning og alligevel går hun med ind i ringen, som om hun har prøvet denne sport mange gange før.
Hun er som altid vildt fed at arbejde med og er næsten som smør i ens hænder.

Elsker den lille sorte diamant

29. juli


I går var Skye og Joy inviteret med på en kennel udfulgt af Joy´s kennel.
Turen gik til Jesper Odgaard Sørensen på Fyn, som er hyrde og hyrder på højt niveau.
Det var en utrolig hyggelig dag. Joy nødt selvfølgelig at se både kennelmor og nogle af hendes kuldsøskende, samt andre Lapinetter.

Ydermere så fandt Joy ideen i at hyrde og jeg fik endda opfordring på at jeg sagtens, hvis jeg ønskede det, kunne få en god hyrdehund ud af hende (der er jo også kunkurrencer i den sport).
Det var utroligt dejligt at have Skye med i byen også. Hun har ikke hyrdet siden hun var to år og her gik det af og til lidt op i hat og briller. Men idag fik Jesper mig til at forstå hvordan jeg skulle gebærde mig og vupti, så havde jeg da lige en hund der forstod, at hun kun behøvedes et lille pres på dyrene og ikke jagte dem rundt.
Super fed dag, der virkelig giver energi til krop og sjæl :-)
I kan se videoer på Facebook eller på Skye og Joy´s egne sider.

08. juni


I dag har jeg været på tur sammen med Bommer (Keylocs Boomerang of smiles) og hans skønne ejer Helene.
Jeg elsker at se mine hvalpe og heldigvis lader det til at de også elsker at se kennelmor igen <3


11. maj


I dag kom Boomer´s sundhedsresultater og man kan kun blive glad, Fri på hele linien.
HD: A
AD: 0
OCD: Fri
Jeg er så taknemmelig over at have de bedste hvalpekøbere <3

17. april


Så kom det første hofteresultat ind på B-drengen, nemlig på Kalle Keylocs Balance in time.
De flotteste A hofter og ingen bemærkninger på albuerne.
Jeg er en stolt og taknemmelig opdrætter :-)

16. april


For 13 dage siden fik jeg Skye stereliseret, da hun var gået 11 dage over i løbetiden.
Jeg var inde hos fertilitetsdyrlæge Nina Engelbrecht Diers ved Ølbys Dyrehospital og få Skye scannet en uge efter hvor løbetiden burde være stoppet og vi her var livmoderen kun en anelse forstørret, men dette passede dog med den ikke endnu afsluttet løbetid.
Dog med Skye´s alder taget i betragtning så besluttede vi at det var bedst at få revet motoren ud. Normalt venter man med at sterelisere til efter 2 måneder efter endt løbetid, men begge vores mavefornemmelser var til at den skulle ud hurtigst muligt, hvilket den så blev 4 dage efter.
Dette viste sig at være den rigtige beslutning, da der var cyster på æggestokkene og forstadiet til betændelse, væske, i livmoderen.
Skye er en livlig vovse og har godt nok været svær at holde i ro og ydermere også da jeg jo havde en hvalp i huset. De første dage trodte de dejligste veninder dog ind, så Joy kom 3 dage ind til hendes oprætter og Stella kom ned til hendes farbror. Og begge havde eftersigende kæmpe feste :-)
Jeg er dybt taknemmelig over denne store hjælp, som både kunne give mig ro om at kun have fokus på Skye, men ikke mindst at få holdt hende mere i ro.
I går var vi så til kontrol og det hele så super ud, så nu er det "bare" at holde hende i ro i 10 dage mere, så må vi komme rigtigt ud og danse igen :-)

Nu kommer så tiden hvor Skye måske begynder at få en mere strid pels, grundet stoppet i hormonerne, men det må man tage med, til gengæld får hun ikke livmoderbetændelse igen.

På billedet ses Skye dagen efter operationen.


11. april


Så har Kalle KeylocsBalanceintime været en tur i tivoli, nemlig til en mentalbeskrivelse.
Og han klarede det jo meget fint og jeps som forventet med ingen reaktion på skud (tænker den dreng har ukrudt i ørene 😂)
Tusind tak for at I Helén Eimar og Per-Åke Bagge har fået Kalle mentalbeskrevet, det betyder utroligt meget for mig og min vision i mit opdræt. Tak ❤️

23. marts


Nu har Joy snart boet her en hel måned og det er jo gået langt bedre end jeg overhovedet havde turde håbe på. Både Stella og Skye var vilde med Joy fra første sekund og den glæde er på ingen måde aftaget. Men hold nu op de 3 tøser leger vildt, som i VIIIIILDT. Gid nogen andre havde den energi ;-)

20. februar


Så er den mest vidunderlige colliehvalp flyttet hjem til os. Lapinette’s Jazz ‘n Joy (Joy) er en søster til min Stella, begge med samme far nemlig Lapniette’s Daddy Cool (Bobby) og hendes mor BPB LP1
Pia vom Bopparder Hamm (Prima) er en suveræn sportscollie fra Tyskland.
Joy og hele hendes kuld er som jeg aldrig har set collier før. Mine egne opdrættede super fede hvalpe har været super stærke, men disse topper dem i hvor sociale de er, hvor miljøstærke de er og ikke mindst hvor fede deres slukknap og ja så er de de vildeste putterøve ❤️
Den forventelige sundhed er også i top her.

Glæder mig meget til at se hvad fremtiden med Joy gemmer på <3

20. januar


I dag fylder mine skønne piger fra mit første collie kuld 4 år
Kennelmor ønsker Mindi og Stella et kæmpe tillykke

Mindi og Stella er efter Far: Lapinettes Daddy Cool og Mor: LP1 LP2 DKRLCH Daugaards Wonderful Clear Skye

16. januar


I dag har Kalle (Keylocs Balance in Time Far: Brantastigs Dante Mor: LP1 LP2 RBM RØM Keylocs Amazing Stella Nova) været til voksen øjenlysning og igen uden anmærkninger 😁
Kæmpe tillykke til Kalle’s slaver Helén Eimar og Per-Åke Bagge ❤️ og igen tak for de vidunderlige hundeejere som I er <3
Kalle bor i Sverige og her er det fast kutyme, at alle collier bliver voksen øjenlyst. Der er nemlig nogle øjensygdomme som man ikke kan se når hvalpene er helt små.