Avalloc´s søde hvalpetid


KEYLOC

Avalloc's Søde hvalpetidIgennem min tid som lydighedstræner lærte jeg Lene Sørensen at kende og dermed også hendes to vidunderlige collier Vicky og Camelot.

Camelot som var søn af Vicky, blev hurtigt min nye træningspartner.

Jeg blev med det samme skudt i den hund, hvilket kom noget bag på mig da jeg altid har sværvet til en schæfer som træningshund.

Det blev mit møde med collien og jeg var solgt. Deres temperament og ikke mindst udseende er lige mig.

Camelot og jeg trænede lydighed i lidt over et år, da Lene sagde at hun planlagde hvalpe på Vicky igen.

Jeg var noget tilbageholdene da det var et stort skridt at skulle have egen hund, men alligevel kunne jeg ikke sige nej.

Da jeg ydermere fik lov til, at komme med ud og se den skønne hanhund som skulle være far, jamen så var der ikke nogen tvivl tilbage.

Jeg havde dog nogle krav, som skulle overholdes hvis jeg endelig ville sige ja til en hund.

Det skulle være en hanhund, tricollor, have fuld hvid krave, have alfa potientiale og ikke mindst være den første fødte.

Mange krav....... :-) (lidt for at sige, at jeg nok ikke var helt klar til at få hund).

Jeg skulle have været med til fødslen, men da der efter 3 dage og nætter stadig ikke var kommet nogen hvalpe, var jeg nødt til at køre på arbejde.

Jeg var kun nået halvvejs i arbejdsdagen, da Lene smsede at nu var min hund ankommet.

Hanhund, tricollor, godt nok kun halv hvid krave, men han var den første fødte. Ja alfa potientialet måtte man jo vente og se.

Jeg skyndte mig hjem til Lene, hvor jeg var med til resten af kuldets ankomst.

Ingen tvivl, det var min hund der var kommet, men ville var dog stadig lidt forbeholden, da jeg ville vente og se hvad hvalpetesten sagde. Denne viste sig at det var den rigtige hund for mig, egenrådig, men med stor tillid og samarbejdsvilje. Og så skulle alt det skønne legetøj bare dø :-)

Og ja så var der vist ikke flere undskyldninger, jeg skulle have hund.

Da Avalloc var 8 uger og 2 dage startede min sommerferie og mit nye liv som hundeejer :-)

Da jeg fik den dejlige hvalp hjem, startede træningen allerede 2 dage efter. Her gik vi i gang med alenehjemme-træningen, som jeg så brugte hele min 3 ugers ferie på. Jeg skulle jo være helt sikker på at min nye hund nu var helt tryg ved at være alene. Det tog han godt nok i stiv pote, jeg kunne jo bare køre, bare han fik et dejlig kødben, så var han glad. Og alle mine bekymringer omkring seperationsangst blev gjort totalt til skamme:-)

Det med renligheden kan vi hurtigt springe over, da det blev til 3 uheld, takket været en super opdrætter, der forstod at renlighedstræne hvalpene inden afgang.

Da jeg igennem min tid som hundetræner vidste hvor meget det betød at man startede tidligt med at introducere en hund for nye ting, startede Avallocs miljøtræning allerede som 9 uger. Han fik både set tog, busser, andre dyr af alle afskygninger og alle mulige typer forhindringer, som gulve, skydedøre og larmende ting. Alt dette tog han altid i stiv pote og hvis det endligt blev lidt for meget, jamen så søgte han min focus og så gjorde vi det sammen.

Han lærte i en tidlig alder at alt hvad man er lidt bange for, det skulle man rører ved. Jeg lærte ham hertil at touch med næsen på den genstand han ikke var glad for. Dette bruger vi stadig i dag, eller det vil sige han selv bruger det. Jeg når som regel aldrig at sige at han skal gøre det før han har gjort det :-)

Kennel Keyloc
Marieanne Larsen
Sverigesvej 6 4270 Høng

Danmark
Mb: +45 26831590
Email: mail@keyloc.dk


Respekter venligst copyright